کشف راهی برای کاهش ذوب یخچال های طبیعی

کشف راهی برای کاهش ذوب یخچال های طبیعی لینک بگیر: بگفته آکادمی علوم چین(CAS) پژوهشگران چینی با ارزیابی اثرات مواد پوششی مختلف در مطالعه کاهش ذوب یخچال های طبیعی مصنوعی به پیشرفت های شایان توجهی دست یافته اند.


به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا و به نقل از چاینادیلی، در آزمایشی که بین ژوئن و اوت سال ۲۰۲۱ انجام شد، پژوهشگران موسسه محیط زیست و منابع شمال غربی(NIEER) که تحت آکادمی علوم چین به فعالیت می پردازد، دو مدل ارتفاعی دیجیتال با وضوح بالا را در ارزیابی ذوب یخچال طبیعی در زیر سه ماده پوششی مختلف ترکیب کردند.
نتایج این آزمایش نشان داد که تا ۳۲ درصد از تلفات جرمی در مناطق حفاظت شده در مقایسه با مناطق حفاظت نشده حفظ شده است. مواد نانوالیاف نیز، سپیدایی یا آلبِدو بالاتری نسبت به دو ژئوتکستایل مورد استفاده در آزمایش ها نشان دادند.
ژئوتکستایل(Geotextile) منسوجاتی نفوذپذیر هستند که در هنگام استفاده همراه با خاک، توانایی جداسازی، فیلتر کردن، تقویت، حفاظت یا تخلیه را دارند. ژئوتکستایل ها به دوشکل لایه هافته و بافته هستند که بر پایه پلی استر و پلی پروپیلن و تلفیقی از سایر مواد پلیمری با وزن پایه(Grammage) و ابعاد مختلف تولید می شوند. این نوع منسوج از کنار هم قرارگرفتن الیاف ریز پلیمری و در هم تنیدن تشکیل می شوند.
سپیدایی یا آلبِدو(Albedo) به مدلول درصد بازتاب نور از سطح یک جسم است. مقادیر این کمیت می تواند از صفر(تاریک مطلق) تا یک(روشن مطلق) تغییر پیدا کند. آلبدو را گاه با درصد و گاه با یک عدد اعشاری کوچک تر از یک نشان می دهند.
بگفته پژوهشگران، این مطالعه روش جدیدی را برای کاهش ذوب یخچال های طبیعی مورد بررسی قرار داده است.
یخچال های طبیعی همچون عناصر کلیدی جغرافیایی هستند که تغییرات سریع و قابل توجهی را در گرمایش جهانی تجربه می کنند. یخچال طبیعی یا پیریَخ توده ای یخ است که بر اثر نیروی گرانش از نواحی بلند کوهستانی یا در نواحی قطبی شمالی و جنوبی زمین که دارای هوای بسیار سردی هستند، به آرامی جریان پیدا می کند. اگر مقداری برف به محکمی در دست فشرده شود، برف به یخ تبدیل می شود. این همان رویدادی است که بعد از بارش برف، در دره های مرتفع کوهستانی رخ می دهد. برف در کف دره، بر اثر فشار برف های بالایی فشرده و به یخ تبدیل می شود. برف های زیرین فشرده و محکم تر می شود و مانند توده ای خمیری حرکت می کند. به این ترتیب، یخچال طبیعی بوجود می آید.
نتایج این مطالعه بصورت آنلاین در مجله "Remote Sensing" انتشار یافته است.




منبع:

1401/03/27
18:34:46
0.0 / 5
195
تگهای خبر: آنلاین , تولید , دیجیتال , وب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی