انقلاب صنعتی پنجم همکاری انسان و هوش مصنوعی

انقلاب صنعتی پنجم همکاری انسان و هوش مصنوعی به گزارش لینک بگیر، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و هوشمندسازی وزارت کشور اظهار داشت:  انقلاب صنعتی پنجم، با تاکید بر همکاری انسان و هوش مصنوعی، به دنبال ایجاد تحولاتی عمیق در شیوه های تولید و کار است.


به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا، امیر شجاعان امروز در هشتمین جایزه فناوری اطلاعات که در وزارت کشور برگزار گردید، اظهار داشت: هر رشته ای که انتخاب کنید، ناچار است به مبحث فناوری اطلاعات ارتباط داشته باشد. یعنی نمی تواند از این حوزه دور باشد و باید قابلیت کار در یک حوزه مرتبط را داشته باشد. بنابراین، مبحث فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در فرآیندها و صنعت مطالبی بسیار مهم هستند. توجه به این حوزه حیاتیست.

وی ادامه داد: در کشور ما، سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی (جی دی پی) حدود ۱۵ درصد است. این عدد برای کشورهای درحال توسعه برازنده نیست، بخصوص در شرایطی که بخش قابل توجهی از فارغ التحصیلان ما در حوزه های مهندسی تحصیل کرده اند. ما یکی از مهندس پرورترین کشورها هستیم، اما در حوزه صنعت ICT، نزدیک به ۵۰ درصد فارغ التحصیلان ما مستقیماً در رشته هایی که در رابطه با این حوزه هستند، تحصیل نمی کنند. چرا این اتفاق نمی افتد؟ علل گوناگونی وجود دارد. راندمان ما پایین است و این مساله باید در جلسات بررسی شود تا جوامع ما بدانند و ان شاءالله برای آینده فکری کنند که از این وضعیت نجات پیدا نماییم. این اعداد برای ما خوب نیستند.

رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و هوشمندسازی وزارت کشور بیان کرد: در مجموعه کاری مان در قسمت دولتی، یکی از مشکلاتی که داریم، اینست که عزیزانی که به سطحی از بلوغ می رسند، دیگر نمی توانیم از علمشان بهره برداری کنیم؛ یا در داخل کشور کار می کنند یا به خارج از کشور می روند. کشور همسایه مان، امارات، تعداد زیادی متخصص جذب می کند و جذب و نگه داشت نیروی کار بسیار دشوار شده است.

شجاعان بیان کرد: ما باید همه در کشور در رابطه با این مساله فکر نماییم. شاید راهی جز این نباشد که پروژه های گوناگونی در سطح بین الملل جذب نماییم تا همکاران بتوانند این کار را انجام دهند.

وی اشاره کرد: شما با انقلاب صنعتی آشنا هستید. انقلاب صنعتی اول از قرن ۱۸ تا ۱۹ با نوآوری هایی چون ماشین بخار و تولید مکانیزه پارچه شروع شد که باعث گذار از تولید دستی به تولید ماشینی و رشد سریع شهرنشینی شد.

شجاعان اضافه کرد: در انقلاب صنعتی دوم که از قرن ۱۹ آغاز شد، با اتکا به برق تحولات بیشتری در صنعت رخ داد. تولید فولاد و خط تولید مونتاژ همچون اتفاقاتی بود که در این دوران به وقوع پیوست و توسعه تولید در مقیاس وسیع شکل گرفت. پیشرفت های ارتباطی مانند تلفن و تلگراف و همینطور مهارتهای تولید انبوه در این دوره ظهور یافتند.

وی اشاره کرد: در انقلاب صنعتی سوم، با ظهور سیستم های مکانیکی و الکترونیکی و فناوری دیجیتال، ما شاهد تولید خودکار و جهانی سازی بودیم. عصر دیجیتال و شکل دهی صنایع نرم افزاری هم در این دوره شروع شد.

شجاعان اشاره کرد: اما آن چه که تحت انقلاب صنعتی چهارم که از قرن ۲۱ شروع شده و همچنان ادامه دارد، رخ می دهد، مباحثی چون هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء است که یکی از موضوعات مهم آن شمرده می شود.

رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و هوشمندسازی وزارت کشور بیان کرد: یکی از موضوعات مهم در عصر حاضر، اینترنت صنعت و تاثیر آن بر تولید هوشمند است. به ویژه، بحث چاپ سه بعدی و افزایش اتصال هوشمند، منجر به ایجاد کارخانه های هوشمند و تولید شخصی سازی شده ای شده که به سرعت در دنیا درحال وقوع است. این تحولات به تدریج جایگزین اتوماسیون در خیلی از مشاغل سنتی می شوند و چالش های جدیدی را تحت عنوان آینده فناوری پیش رو داریم.

وی اضافه کرد: در این راستا، بهبود راندمان و سیستم های به هم پیوسته، بخصوص در صنایع مختلف، به وضوح درحال وقوع است. همچنین، بحث هایی تحت عنوان انقلاب صنعتی پنجم درحال ظهور است که در آن شاهد همکاری انسان و هوش مصنوعی خواهیم بود. این انقلاب بر فناوری های پایدار و اخلاقی تاکید دارد و به رباتیک پیشرفته و محاسبات کوانتومی می پردازد که اساس محاسبات را دگرگون خواهدنمود. زیست فناوری هم به سرعت درحال گسترش است.

شجاعان بیان کرد: ما هنوز به صورت کامل وارد این عصر نشده ایم، اما نشانه های آن به وضوح نمایان است. تمرکز بر فناوری انسان محور، جایی که هوش مصنوعی به عنوان یک همکار عمل می کند و نه جایگزین انسان، بسیار حائز اهمیت می باشد. همچنین، تاکید بر پایداری و اخلاقی بودن فرآیندها، بخصوص تولید شخصی سازی شده و سازگار با محیط زیست، مورد توجه قرار دارد.

وی اشاره کرد: در آینده، نمی توان فرض کرد که کسی در یک شغل خاص مسئولیت دارد و به فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی تسلط ندارد. به عنوان مثال، در حوزه مراقبت های بهداشتی و پزشکی، توانایی ماشین ها به حدی بالا رفته که می توانند تشخیص های پزشکی را با دقت بیشتری نسبت به برخی پزشکان انجام دهند. شناسایی سرطان و توسعه داروهای جدید با بهره گیری از هوش مصنوعی برای شبیه سازی مولکول ها و تسریع فرایند تولید داروها، نمونه هایی از این پیشرفت ها هستند. پزشکی شخصی سازی شده که درمان ها را بر مبنای داده های ژنتیکی و سبک زندگی بیماران تطبیق می دهد، از مسایل کلیدی در این حوزه می باشد.

شجاعان عنوان کرد: در بازدیدی که از کره جنوبی داشتم، شاهد بودم که چگونه دولت الکترونیک با بهره گیری از هوش مصنوعی، سفارش هایی در رابطه با رفتارهای روزمره افراد عرضه می دهد. مثلا نوع غذا یا میزان فعالیت بدنی هر فرد بر مبنای داده های موجود تعیین می شود. این اطلاعات می تواند به شکل دهی تصمیمات پزشکی دقیق تر کمک نماید.

وی ادامه داد: تحولات دیگری هم در حوزه بازاریابی درحال وقوع است. امروزه محصولات بر مبنای رفتار خرید کاربران تحلیل می شوند. به عنوان مثال، در پلت فرم هایی مانند آمازون و نتفلیکس، مدیریت هوشمند موجودی ها و تحلیل احساسات مشتریان بشکل قابل توجهی در حال انجام می باشد.

شجاعان اشاره کرد: سال ها در صنعت کار کرده ام و می دانم که مباحث در رابطه با مدیریت پروژه (PM) تا چه اندازه اهمیت دارند. وقتی این مباحث را با هوش مصنوعی ترکیب نماییم، نتایج شگفت انگیزی حاصل خواهد شد؛ همچون کنترل کیفیت با دید کامپیوتری که توسط هوش مصنوعی به انجام می رسد.

وی اضافه کرد: در نهایت، بحث زنجیره تأمین و بهینه سازی فرآیندهای تولید هم همچون مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. راندمان انرژی یکی دیگر از مسائلی است که باعث تحول در صنایع شده و کاهش کیفیت هم چالشی جدی است. بنابراین، باید توجه داشته باشیم که اگر نتوانیم با این فناوری ها همگام شویم، در هیچ بخشی قادر به رقابت نخواهیم بود؛ این مسئله بسیار حائز اهمیت می باشد.




منبع:

0.0 / 5
201
1403/12/08
16:25:23
تگهای خبر: انرژی , اینترنت , تولید , دولت الكترونیك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی ، آخرین اخبار و آموزش های سئو و بک لینک را در لینک بگیر دنبال کنید