سالاریه:

سال آینده پرتاب نخستین ماهواره خورشید آهنگ را خواهیم داشت

سال آینده پرتاب نخستین ماهواره خورشید آهنگ را خواهیم داشت به گزارش لینک بگیر، رئیس سازمان فضایی وزارت ارتباطات در همایش روز ملی صنعت فضایی از پرتاب نخستین ماهواره خورشید آهنگ از پایگاه فضایی چابهار اطلاع داد


به گزارش خبرنگار علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران بامداد امروز در همایش روز ملی صنعت فضایی که در پژوهشگاه فضایی برگزار شد، با اشاره به سبب نامگذاری روز ۱۴ بهمن بمناسبت پرتاب ماهواره امید توسط ماهواره بر سفیر، اظهار نمود: طی دو هفته اخیر 2 پرتاب موفق ماهواره ثریا با ماهواره بر قائم 100 و ماهواره مهدا که همراه با دو میکروماهواره کیهان و هاتف را داشتیم که با موفقیت در مدار زمین تزریق شدند.
وی ضمن اشاره به عملکرد یک ساله سازمان فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار داشت: بهمن ماه سال 1401 نمونه کیفی ماهواره «ناهید ۲» رونمایی گردید و سال جاری نمونه پروازی آن آماده و درحال انجام تست های نهایی است، همینطور ماهواره «طلوع ۳» یکی دیگر از دستاوردهای سازمان فضایی است.
وی همینطور اضافه کرد: اردیبهشت ماه 1402 کار تجهیز لابراتوار ها تا کلاس 500 کیلوگرم تا هزار کیلوگرم و در خرداد 1402 هم ابلاغ قراردادهای ماهواره های ناهید 3 و پارس 3 انجام شده اند که جزو قراردادهای خیلی خوب در حوزه فضایی به شمار می روند. یک قرارداد بسیار مهم هم با بخش خصوصی در حوزه خرید تضمینی تصاویر ماهواره ای امضاکرده ایم به نحوی که پیش از قرارگیری ماهواره در مدار تصاویر را پیش خرید خواهیم کرد. حجم قراردادها با بخش خصوصی در دولت فعلی بیشتر از حجم قراردادها تابحال با بخش خصوصی در کشور بوده است، هرچند این سازمان با دانشگاه ها حجم قرارداد ۱۰ میلیون دلاری داشته است.
سالاریه با اعلان اینکه پروژه منظومه باریک باند یکی از اقدامات مهم در حوزه فضایی بوده است، مراحل طراحی، ساخت و تکمیل پایگاه فضایی چابهار یکی از دستاوردهای مهم در این دو سال است که در فاز اول ۴۰ درصد پیشرفت داشته ایم و امیدوارم تا سال آینده این پایگاه آماده پرتاب شود.
رئیس سازمان فضایی وزارت ارتباطات، با اعلان اینکه این پایگاه پرتاب در فاز اول مخصوص ماهواره برهای با سوخت جامد برای پرتاب مدار خورشید آهنگ و برای ماهواره های سنجشی است، تصریح کرد: ماهواره «نور ۳» در مهر ماه سالجاری به مدار تزریق شد و بخش زیادی از این ماهواره توسط بخش خصوصی تکمیل شده است و برای رسیدن به منظومه ماهواره ها باید به سمت پایگاه های فضایی برویم که ماهواره ها را در مدارها و شیب های مختلف تزریق کند و در همین راستا سال آینده پرتاب نخستین ماهواره خورشید آهنگ را خواهیم داشت.
سالاریه ضمن اشاره به پرتاب کپسول زیستی در سال قبل اظهار داشت: بعد از ده سال باردیگر توانستیم کپسول زیستی را به فضا پرتاب نماییم و هم اکنون سلول ها و کیت های آن استخراج شده و درحال آزمایش هستند.
رئیس سازمان فضایی وزارت ارتباطات به پرتاب ماهواره های «ظفر ۲» هم اشاره نمود و اظهار داشت: این ماهواره با وزن ۵۰۰ کیلوگرم از نوع سنجشی است که در دانشگاه علم و صنعت اجرایی شده و سال آینده پرتاب خواهد شد، همچنین، ماهواره «پارس ۱» در صف پرتاب سال جاری قرار دارد.
سالاریه اضافه کرد: سال آینده ماهواره «ناهید ۲» که یک ماهواره مخابراتی با وزن ۱۲۰ کیلوگرم و با عمر مداری ۲ سال است را به فضا پرتاب خواهیم کرد، مأموریت این ماهواره توسعه تکنولوژی زیر سیستم های حساس ماهواره و اینترنت اشیاء بوده و تجهیزات آن روی ماهواره «ناهید ۲» نصب شده است. 
رئیس سازمان فضایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پرتاب «بلوک انتقال مداری سامان ۱» را از دیگر برنامه های این سازمان در سال آینده دانست و اشاره کرد: این سامانه مأموریت انتقال محموله ها تا ۱۰۰ کیلوگرم از 4هزار به 7 هزار را داشته و مسیر ما را برای رسیدن به مدار ژئو هموار خواهد کرد؛ بلوک انتقال مداری سامان 1 در مراحل تست های سیستمی و نهایی است.




منبع:

1402/11/15
23:04:10
0.0 / 5
238
تگهای خبر: ارتباطات , ارتباطات و فناوری اطلاعات , اینترنت , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی