چین در فکر کاوش یک سیارک به وسیله یک فضاپیمای رباتیک

چین در فکر کاوش یک سیارک به وسیله یک فضاپیمای رباتیک لینک بگیر: چین می خواهد یک فضاپیمای رباتیک را برای جمع آوری نمونه هایی از یک سیارک طراحی کند.


به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا و به نقل از چاینادیلی، بگفته مرکز برنامه فضایی و اکتشاف ماه اداره ملی فضایی چین، دولت چین طرحی برای ارسال یک فضاپیمای رباتیک برای جمع آوری نمونه از یک سیارک تصویب کرده است.
این ماموریت که «تیان ون ۲»(Tianwen ۲) نام دارد، برای پرتاب یک کاوشگر به قصد به دست آوردن نمونه هایی از HO۳ ۲۰۱۶(کوچکترین و نزدیکترین شبه قمر به زمین و بازگرداندن آنها) طراحی شده است.
این مرکز روز پنجشنبه در اطلاعیه ای که در آن از دانشمندان جهت شرکت در کارگاهی در این ماموریت دعوت کرد، اعلام نمود: بعد از دستیابی به این هدف، بخش اصلی این فضاپیما به سمت کمربند اصلی یک دنباله دار برای اکتشاف آن ادامه خواهد داد.
این کارگاه مقرر است در ۲۷ و ۲۸ آوریل در هفی، استان آنهویی اجرا شود. گفتنی ست شرکت در آن برای پژوهشگران کشور چین، مناطق اداری ویژه هنگ کنگ و ماکائو و تایوان آزاد خواهد بود.
این مرکز تصریح کرد: موضوعات اصلی شامل طرح اساسی تیان ون ۲، اهداف علمی، محموله های ماموریت، الگوهای عملیاتی و همین طور بروزرسانی های مطالعات سیارک ها خواهد بود.
بگفته «یه پیجیان»، محقق پیشرو فضاپیما در آکادمی فناوری فضایی چین، ایده اصلی ماموریت سیارکی استفاده از یک موشک حامل بزرگ برای ارسال یک کاوشگر متشکل از دو بخش - یک مدارگرد و یک ماژول ورود مجدد - به سمت HO۳ ۲۰۱۶ است. بعد از نزدیک شدن به سیارک، فضاپیما ابتدا به دور جسم کوچک می چرخد و سپس بسیار نزدیک به آن پرواز می کند تا از یک بازوی مکانیکی برای برداشتن غبار از سطح آن استفاده نماید. با حمل نمونه ها، کاوشگر به مدار زمین بازمی گردد و ماژول ورود مجدد خودرا آزاد می کند و به آن اجازه می دهد به همراه نمونه ها به زمین بازگردد.
وی ادامه داد: مدارگرد سپس به سمت کمربند اصلی دنباله داری به نام ۳۱۱P سفر می کند تا به وظایف اکتشافی علمی خود ادامه دهد.
دانشمندان حدود یک میلیون سیارک را در منظومه شمسی شناسایی کرده اند که بیش از ۲۰ هزار مورد از آنها در نزدیکی زمین حرکت می کنند.
HO۳ ۲۰۱۶ که همین طور با عنوان ۴۶۹۲۱۹ Kamo'oalewa شناخته می شود، برای نخستین بار در آوریل ۲۰۱۶ ازطریق یک تلسکوپ بررسی سیارکی در رصدخانه هالیکالا در هاوایی مشاهده شد. این جسم آسمانی در مداری به دور خورشید حرکت می کند که این امر آنرا به همراه همیشگی زمین تبدیل می کند. بگفته کارشناسان ناسا، این قمر به قدری دور است که نمی توان آنرا به عنوان یک قمر واقعی زمین در نظر گرفت، اما بهترین و پایدارترین نمونه تا به امروز از یک قمر نزدیک زمین یا شبه قمر است.
نگاهی به جزئیات ماموریت تیان ون ۱

تیان ون ۱ یک ماموریت میان سیاره ای از طرف سازمان ملی فضایی چین(CNSA) به مریخ با ارسال یک فضاپیمای رباتیک است که شامل یک مدارگرد، دوربین قابل نصب، یک سطح نشین و یک مریخ نورد بنام ژورونگ است. این فضاپیما با جرمی نزدیک به پنج تن یکی از سنگین ترین کاوشگرهایی است که به مریخ پرتاب شده و ۱۳ ابزار علمی را با خود حمل می کند.
این ماموریت با موفقیت از پایگاه پرتاب های فضاپیمای مرکز راه اندازی فضایی ون چانگ در ۲۳ ژوئیه سال ۲۰۲۰ با یک موشک پرتاب سنگین «چانگ ژنگ ۵» از مرکز راه اندازی فضایی ون چانگ شروع شد و در راه مریخ قرار گرفت.
این کاوشگر در ۱۰ فوریه ۲۰۲۱ به سیاره مریخ رسید و در مدار این سیاره قرار گرفت. بتازگی نخستین ماموریت بین سیاره ای چین در تاریخ ۱۰ فوریه ۲۰۲۳ دومین سالگرد خودرا در مدار مریخ جشن گرفته است، اما هیچ بروزرسانی در مورد وضعیت مریخ نورد ژورونگ ارائه نشده است.
ماموریت تیان ون ۱، نخستین اکتشاف بین سیاره ای مستقل چین، تا حالا مسافتی بیش از ۴۷۰ میلیون کیلومتر را طی کرده و موفق شده است مریخ نوردی به نام ژورونگ را در ماه مه ۲۰۲۱ در مریخ مستقر کند. این مریخ نورد تا حالا نزدیک به ۲۰۰۰ متر در سیاره سرخ پیموده و مقدار زیادی اطلاعات جمع آوری کرده است.
مریخ نورد ژورونگ توسط ماموریت تیان ون ۱ در ماه مه ۲۰۲۲ به علت کاهش انرژی خورشیدی در دسترس خود در طول زمستان در نیم کره شمالی مریخ وارد حالت خواب زمستانی شد.
بنظر می رسید ژورونگ در ماه دسامبر، یعنی در حوالی زمان اعتدال بهاری مریخ از خواب بیدار شود، اما هنوز خبری نشده است و چین و مقامات فضایی آن در مورد وضعیت این مریخ نورد سکوت کرده اند.
رسانه های دولتی چین نیز دومین سالگرد این ماموریت را با مقالات کوتاهی که دستاوردهای مدارگرد مریخی تیان ون ۱ را با ذکر مختصری از شرح حال ژورونگ برجسته می کردند، جشن گرفتند، در صورتیکه هیچ تصویر جدیدی از این مدارگرد و مریخ نورد منتشر نکردند.
این مریخ نورد برخلاف سایر کاوشگرها همچون کاوشگر یوتو(Yutu) متعلق به چین، فاقد واحد گرمکن رادیوایزوتوپی است، اما در عوض دارای یک جفت پنجره است که به یک ماده شیمیایی به نام n-undecane اجازه می دهد انرژی گرمایی را ذخیره کند. این ماده گرما را جذب می کند و در طول روز ذوب می شود و در شب باردیگر جامد می شود و گرما را آزاد می کند.
ماموریت تیان ون ۱ برخلاف مشکل آشکار در ادامه عملیات ژورونگ، موفقیت بزرگی کسب کرده است. این ماموریت نخستین اکتشاف بین سیاره ای مستقل چین است و این کشور را بعد از ایالات متحده به دومین کشوری تبدیل کرد که با موفقیت یک مریخ نورد را بر روی مریخ فرود می آورد و به کار می اندازد.
هر دو مدارگرد تیان ون ۱ و کاوشگر ژورونگ ماموریت های اولیه خودرا به انتها رسانده اند. تیان ون ۱ یکی از سه ماموریتی بود که همراه با مریخ نورد استقامت (Perseverance) ناسا و مدارگرد امید(Hope) امارات متحده عربی در فوریه ۲۰۲۱ به مریخ رسید.
مریخ نورد استقامت که از انرژی هسته ای بهره می برد، در ۱۸ فوریه ۲۰۲۱ روی سیاره سرخ فرود آمد و این ماموریت از آن زمان تا حالا فعال بوده است و صفحه مربوط به این ماموریت ناسا بطور مرتب به روز می شود.
امارات متحده عربی نیز در دومین سالگرد قرارگیری مدارگرد امید در مدار مریخ اعلام نمود که این فضاپیما مدار خودرا برای مطالعه دقیق قمر کوچک سیاره سرخ موسوم به دیموس(Deimos) تنظیم خواهدنمود.



1401/12/14
11:27:07
0.0 / 5
245
تگهای خبر: انرژی , دانش , دوربین , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی