تصویر هابل از یک خوشه ستاره ای باز در کهکشان همسایه

تصویر هابل از یک خوشه ستاره ای باز در کهکشان همسایه لینک بگیر: تلسکوپ فضایی هابل تصویر جدیدی از یک خوشه ستاره ای زیبا ثبت کرده است.


به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا و به نقل از ناسا، هابل تصویری از یک خوشه ستاره ای ثبت کرده است. در این تصویر در پس زمینه ای مملو از نورهای کوچک، چند ستاره درخشنده تر به چشم می خورد. این مجموعه از ستاره ها یک خوشه ستاره ای باز به نام ان جی سی ۱۸۵۸(NGC ۱۸۵۸) را ایجاد کرده اند. این خوشه ستاره ای در محدوده ی شمال غربی ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد. ابر ماژلانی بزرگ کهکشانی در همسایگی کهکشان راه شیری ما است که انبوهی از نواحی ستاره ساز را در خود جای داده است. تخمین زده می شود که خوشه ستاره ای ان جی سی ۱۸۵۸ حدود ۱۰ میلیون سال قدمت داشته باشد.
خوشه های ستاره ای باز، گونه ای از خوشه های ستاره ای با جاذبه گرانشی سست بین ستاره ها هستند که موجب می شوند خوشه به شکل نامنظم درآمده و ستاره های آن به سمت بیرون پخش شوند. ان جی سی ۱۸۵۸یک سحابی نشری نیز هست. سحابی های نشری یا گسیلشی متشکل از ابری از گازهای بین ستاره ای هستند که توسط طول موج های فرابنفش تابیده شده از ستاره های مجاور یونیزه می شوند. گاز سحابی، نور خودرا در طول موج های مرئی ساطع می کند، که در اینجا بصورت ابر محوی دیده می شود که میانه و پایین در سمت راست تصویر را می پوشاند.


ستارگانی که درون این خوشه جوان قرار دارند در مراحل مختلف تکامل خود هستند و این مساله آنرا به مجموعه ای پیچیده تبدیل می کند. در خوشه ی ان جی سی ۱۸۵۸، پژوهشگران یک پیش ستاره که یک ستاره بسیار جوان و نوظهور است را شناسایی کرده اند که نشان میدهد احتمالاً شکل گیری ستاره در داخل خوشه هنوز فعال است یا بتازگی متوقف شده است. وجود یک سحابی گسیلشی همین طور نشان میدهد که شکل گیری ستاره بتازگی در اینجا اتفاق افتاده است، برای اینکه تابش مورد نیاز برای یونیزه کردن گاز سحابی از ستاره هایی به دست می آید که تنها مدت کوتاهی زنده هستند.
خوشه ستاره ای ان جی سی ۱۸۵۸ در فاصله ۱۶۰ هزار سال نوری از ما در صورت فلکی ماهی زرین(Dorado) قرار دارد و متشکل از ستارگان پرجرم مختلفی است که می توان آنها را در مرکز تصویر مشاهده کرد. این خوشه ستاره ای در منطقه شلوغی از آسمان قرار دارد و به سبب وجود تعداد زیادی از ستاره در اطراف آن، مطالعه این خوشه به تنهایی کار دشواری است. جهت بررسی این ستاره های دور، دانشمندان به وضوح و حساسیت منحصر به فرد تلسکوپ فضایی هابل در طول موج های مرئی و فروسرخ تکیه کردند.




منبع:

1401/09/13
15:32:53
0.0 / 5
402
تگهای خبر: دانش , هك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی