سیاره مشتری از دید جونو

سیاره مشتری از دید جونو فضاپیما ˮجونوˮی ناسا بتازگی نمای جدیدی از سیاره مشتری را به جهانیان نشان داده است.


به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا و به نقل از تی ای، فضاپیمای جونو در چهل و یکمین پرواز از نزدیک خود در آوریل ۲۰۲۲ بر فراز ابرهای سیاره مشتری عبور کرد. این فضاپیما در نزدیک ترین حالت در فاصله کمی بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر بالاتر از ابرهای رنگارنگ مشتری قرار داشت.
ابزار جونوکم این کاوشگر فضایی با ثبت این تصویر نشان داد که گر از فاصله نزدیک این سیاره غول پیکر چگونه به نظر می آید. با بهره گیری از این تصاویر خام، "آندریا لاک" (Andrea Luck) که یک شهروند دانشمند است یک تصویر انیمیشنی ایجاد کرد که ممکنست همه دوستداران فضایی را شگفت زده کند. در آن لحظه سرعت این فضاپیما در حدود ۱۳۱ هزار مایل در ساعت (۲۱۰ هزار کیلومتر در ساعت) نسبت به سیاره بود.
ناسا در اطلاعیه ای اظهار داشت: در آن لحظه، جونو با سرعتی در حدود ۱۳۱۰۰۰ مایل در ساعت (۲۱۰۰۰۰ کیلومتر در ساعت) نسبت به سیاره حرکت می کرد. در مقایسه، در نزدیک ترین فاصله، جونو بیش از ۱۰ برابر از ماهواره هایی که در مدار زمین آهنگ به زمین هستند به مشتری نزدیک تر بود و با سرعتی حدودا پنج برابر سریع تر از ماموریت های آپولو زمانی که زمین را به مقصد ماه ترک کردند، حرکت می کرد.
مدار زمین آهنگ (GSO یا Geosynchronous orbit) یا مدار ژئوسَنکرون (مدار هم گردش زمین یا مدار زمین هم زمان) به مدارهایی در دور کره زمین گفته می شود که سرعت زاویه ایِ چرخش ماهواره ها بر روی این مدارها با سرعت چرخش زمین برابر است.
فضاپیمای جونو
جونو نام فضاپیمای رباتیک بدون سرنشین ناسا است که در چهارم ژوئیه ۲۰۱۶ در مدار قطبی سیاره مشتری قرار گرفت. این کاوشگر فضایی در پنجم اوت ۲۰۱۱ از فلوریدا به فضا پرتاب شده و شرکت لاکهید مارتین و مؤسسه تحقیقات جنوب غربی سازنده و پیمان کار هدایت آن هستند. این فضاپیما در مدار قطبی این سیاره قرار گرفته تا ترکیب، میدان گرانشی، میدان مغناطیسی و مگنتوسفر مشتری را بررسی کند.
جونو همین طور تلاش هایی برای یافتن سرنخ هایی در مورد چگونگی تشکیل این سیاره، همچون احتمال داشتن یک هسته سنگی، مقدار آب موجود در ژرفای جو آن، توزیع انبوه جرمی و بادهای عمیق آن که سرعت آن می تواند تا ۶۱۸ کیلومتر(۳۸۴ مایل) در ساعت برسد، خواهد داشت. بعد از فضاپیمای گالیله که از ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۳ این سیاره را دور زد، جونو دومین فضاپیمایی است که مدار مشتری را دور می زند.



1401/03/16
08:50:31
0.0 / 5
376
تگهای خبر: تحقیقات , دانش , شركت , ماهواره
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی