محققان استرالیایی:
تستوسترون می تواند به جلوگیری از دیابت نوع ۲ در مردان كمك نماید
بزرگترین تحقیق انجام شده در مورد درمان به وسیله تستوسترون نشان داده است که تستوسترون می تواند در مردان از مبتلاشدن به دیابت نوع 2 جلوگیری کرده و یا آنرا در مراحل اولیه بیماری درمان کند و روند پیشرفت آنرا تغییر دهد. این درمان بسیار موثرتر از تغییر سبک زندگی است.
به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا و به نقل از سایت دانشگاه آدلاید، این مطالعه با نام T۴DM(تستوسترون برای پیش گیری از دیابت شیرین) توسط دانشگاه آدلاید انجام شد و شش مرکز تخصصی در سراسر استرالیا در آن شرکت داشتند.
T۴DM یک کارآزمایی بالینی تصادفی و با بهره گیری از دارونما بود که هیچ یک از شرکت کنندگان اطلاعی از چیزی که دریافت نمودند نداشتند. این آزمایش ۲ سال به طول انجامید و نتایج آن بصورت آنلاین در مجله The Lancet Diabetes & Endocrinology انتشار یافته است.
در تحقیقات T۴DM بیش از ۱۰۰۰ مرد بین ۵۰ تا ۷۴ ساله با اضافه وزن یا چاقی شرکت کردند. همه مردان در برنامه ای برای تنظیم سبک زندگی به نام "ناظران وزن" شرکت کردند. آنها می توانستند عضو گروه های مختلف شوند از سایت یا اپلیکیشن ها و یا تلفیقی از همه ی آنها استفاده کنند. به نیمی از مردان هر سه ماه تستوسترون طولانی اثر و به نیمی دیگر دارونما تزریق شد.
بعد از گذشت دو سال ۸۷ نفر از ۴۱۳ نفری که دارونما دریافت کرده بودند یعنی ۲۱ درصد از این افراد بعد از انجام آزمایش تحمل گلوکز خوراکی، مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ را نشان دادند در صورتیکه در گروه دریافت کننده تستوسترون ۵۵ نفر از ۴۴۳ نفر یعنی ۱۲ درصد مبتلا شده بودند.
مردان هر دو گروه بطور متوسط ۳ تا ۴ کیلوگرم کاهش وزن داشتند و آزمایش تحمل گلوکز آنها ۴۳ درصد در گروه دارونما و ۵۲ درصد در گروه تستوسترون گیرنده بهبود داشت.
از یافته های دیگر طی دو سال در مردان تحت درمان با تستوسترون در مقایسه با گروه دارونما می توان به موارد زیر اشاره کرد:
قند خون ناشتا کمتر
کاهش بیشتر توده ی چربی بدن
افزایش توده عضلانی اسکلتی و قدرت دست ها
اما در کیفیت زندگی تفاوتی ایجاد نشد.
شایع ترین عارضه منفی آن در ۲۲ درصد از مردان افزایش تعداد گلبول های قرمز در خون بود که میتواند منجر به لخته شدن خون شود.
پروفسور گری ویترت(Gary Wittert) مدیر مرکز بهداشت و سلامت مردان فریماسون، دانشگاه آدلاید و محقق ارشد این پروژه اظهار داشت: "نتایج مطالعه نشان میدهد که علاوه بر کاهش وزن که با تغذیه سالم و افزایش فعالیت حاصل می شود، تستوسترون نیز اثر مفیدی بر جلوگیری یا تغییر روند مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ در مراحل اولیه آن دارد.
با این وجود، نتایج لزوما به مفهوم تجویز تستوسترون نیست. ما می دانیم که مردانی که در معرض خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ هستند معمولاً دارای اضافه وزن هستند و اختلالات مزمن دیگری نیز دارند و یا در معرض مبتلاشدن به آنها هستند که هنوز تشخیص داده نشده و یا تحت کنترل کافی قرار نگرفته است. بعضی از این مردان در نوشیدن الکل زیاده روی می کنند و اختلالات خواب یا خلق و خوی دارند. کاهش وزن حاصل از سبک زندگی سالم همچنان معیار اصلی ماست.
برای مشخص کردن اینکه آیا اثرات مفید تستوسترون بیش از دو سال ادامه دارد و درمان طولانی مدت بی خطر است و آیا سایر اشکال تستوسترون دارای مزایا یا خطرات مشابه هستند، تحقیقات بیشتری لازم است.
پروفسور ویترت Wittert می گوید: نوشتن نسخه برای دریافت تستوسترون شاید راهی سریع و آسان باشد اما نمی تواند جایگزین یک ارزیابی کامل و ارائه برنامه ای جامع برای بهبود سلامت مردان باشد.
پروفسور بو یپ(Bu Yeap) از دانشکده پزشکی دانشگاه استرالیای غربی و رئیس انجمن غدد درون ریز استرالیا که محقق این مطالعه بود، اظهار داشت: این مطالعه نقطه عطفی است که توجهات را به جلوگیری از مبتلاشدن به دیابت در مردانی که در معرض خطر هستند جلب میکند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب