با تلاش پژوهشگران آمریكایی صورت گرفت

طراحی یك آنزیم مصنوعی جدید با كمك مدل سازی كامپیوتری

طراحی یك آنزیم مصنوعی جدید با كمك مدل سازی كامپیوتری به گزارش لینك بگیر پژوهشگران آمریكایی با كمك مدل سازی كامپیوتری، نوعی آنزیم مصنوعی طراحی كردند كه می تواند عملكردی شبیه به آنزیم طبیعی داشته باشد.


به گزارش لینك بگیر به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، آنزیم ها نیروگاه های طبیعی هستند كه در سلول حیوانات، گیاهان و هر ارگانیسم زنده دیگری قرار دارند و می توانند به واكنش های شیمیایی كه به راه اندازی عملكردهای زیستی منجر می شوند، سرعت ببخشند.
آنزیم ها كار خویش را به صورت انتخابی و به سرعت انجام می دهند. سرعت كار آنزیم ها آنقدر بالاست كه در چند دهه گذشته، به شكل گیری پروژه هایی در حوزه شیمی منجر شده كه هدف از انجام دادن آنها، طراحی آنزیم های مصنوعی با قدرت آنزیم های طبیعی و به كارگیری آنها در حوزه صنعت است.
پژوهشگران "دانشگاه میامی"(U of M) برای نزدیك شدن به این هدف، یك مولكول مصنوعی جدید ابداع نموده اند كه عملكردی شبیه به "آنزیم فلزی" یا "متالوآنزیم"(metalloenzyme) طبیعی دارد. متالوآنزیم، آنزیمی است كه یون های فلز را شامل می شود.
"راجیو پرابهاكار"(Rajeev Prabhakar)، استاد شیمی دانشگاه میامی و سرپرست این پژوهش اظهار داشت: در آغاز پروژه، این كه امكان ساخت مولكول وجود داشته باشد یا خیر، مشخص نبود اما ما این كار را انجام دادیم. ساخت این مولكول، گامی مهم در ابداع آنزیم های مصنوعی به حساب می آید. با وجود اینكه آنزیم های مصنوعی به خوبی آنزیم های طبیعی در بدن كار می كنند اما با مشكلاتی همراه هستند. این آنزیم ها هزینه بالایی دارند و آماده كردن آنها ساده نیست.


پرابهاكار و همكارانش در این پروژه، با پژوهشگران "دانشگاه میشیگان"(UMich) همكاری كردند. پژوهشگران دانشگاه میشیگان هم پیش از این متالوآنزیم های مصنوعی ساده تری ابداع كرده بودند كه با موفقیت در خیلی از واكنش های شیمیایی عمل كردند اما قابلیت های كاتالیتیك آنها محدود بود.
این مولكول جدید كه با راهنمایی پرابهاكار در ابررایانه دانشگاه میامی طراحی شد، ساختار پیچیده تر و عملكرد كاتالیتیك گسترده تری دارد.
پرابهاكار افزود: روش كار ما متفاوت اما اثبات شده است. ما مولكول ها را در كامپیوتر مدل سازی می نماییم تا پیشبینی خصوصیت های ساختاری و مكانیسم شكل گیری آنها امكان پذیر باشد.
"جایاسینگهه آراكیگ"(Jayasinghe-Arachchige)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: یافته های این پژوهش، بسیار هیجان انگیز هستند چونكه راه های جدیدی را به سمت ابداع آنزیم های مصنوعی كارآمد هموار می كنند كه می توانند كیفیت زندگی را ارتقا بدهند.
این پژوهش، در مجله "Nature Chemistry" به چاپ رسید.




منبع:

1398/12/21
15:12:55
5.0 / 5
3750
تگهای خبر: دانش , رایانه , صنعت , كامپیوتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی