توسعه كیت آزمایشگاهی یكبار مصرف برای تشخیص سریع حضور باكتری های مضر

توسعه كیت آزمایشگاهی یكبار مصرف برای تشخیص سریع حضور باكتری های مضر لینك بگیر: پژوهشگران ˮدانشگاه ساوتهمپتونˮ(University of Southampton) انگلیس در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه كیت های آزمایشگاهی عفونت شده اند كه بنابر گفته ها این كیت ها به راحتی می توانند حضور باكتری های مضر را شناسایی كنند.


به گزارش لینك بگیر به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، معالجه عفونت ها امری چالش برانگیز و دشوار است چونكه مشخص كردن این مساله كه آیا باكتری های مضر در بدن حضور دارند یا خیر بسیار زمان بر است و از آن گذشته بعد از آن نیز این مساله كه كدام آنتی بیوتیك به بهترین وجه ممكن می تواند این عفونت را درمان كند نیز كمی مشكل است. با این وجود پژوهشگران انگلیسی بتازگی آگاهی داده اند این امر با یك آزمایش جدید ساده قابل اجرا می باشد.
بطور معمول نمونه خون یا ادرار بیمار باید برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده شود و بعد از آن نیز معمولا چند روز طول می كشد تا نتایج معلوم شود. در همین حال پزشك ممكنست یك یا چند آنتی بیوتیك برای كنترل بیماری برای بیمار تجویز كند كه البته در بیشتر مواقع این داروها موثر واقع نمی شوند، چونكه نمی توانند آن باكتری خاصی را كه سبب ایجاد عفونت شده را مورد هدف قرار دهند. بعلاوه استفاده بیش از اندازه از آن آنتی بیوتیك ها نیز به رشد باكتری های مقاوم به آنتی بیوتیك كمك می نماید.
باتوجه به این موضوع، پژوهشگران انگلیسی یك دستگاه ارزان قیمت یكبار مصرف جدید را تولید كردند كه از سه لایه برش لیزری تشكیل شده است. لایه نخست شامل چهار آنتی بیوتیك رایج است كه بر روی چهار بخش مستطیلی شكل كوچك قرار گرفته اند. لایه میانی از كاغذ جاذب ساخته شده و لایه زیرین نیز حاوی "ژل كشت باكتری آگار"(agar bacteria-culturing gel) است. هر كیت آزمایشی نیز درون یك پلاستیك قرار داده شده است.



پزشكان با قرار دادن نمونه "بیوفلوئید"(biofluid ) بیمار بر روی بخش ورودی كاغذ دستگاه كه سپس با نوار پوشیده می شود تا از آلوده شدن و خراب شدن نمونه جلوگیری شود، كار خودرا آغاز می كنند. بعد از آن نمونه بیوفلوئید بیمار بر روی كاغذ و در تماس با هر چهار آنتی بیوتیك قرار می گیرد. اگر باكتری مضری در نمونه وجود داشته باشد، كاغذ به رنگ آبی درمی آید. بنابر گفته ها در اطراف هر یك از مستطیل ها یك لكه غیر آبی روشن نیز ظاهر خواهد شد كه آن نشان دهنده این است كه این آنتی بیوتیك قابلیت كشتن این باكتری خاص را دارد.
هنگامی كه پژوهشگران از این دستگاه برای تجزیه و تحلیل ادرار مصنوعی كه آلوده به باكتری های "ای. كلی" بود استفاده كردند، دریافتند كه نتایج نشان دهنده این دستگاه با نتایج آزمایش ادرار آزمایشگاه ها كه نمونه در پتری دیش قرار می گیرد یكسان است و عملكرد دستگاه مذكور قابل اعتماد است. پتری دیش(Petri dish) ظرفی بشقاب مانند از جنس شیشه یا پلاستیك با عمق كم و دردار است كه زیست شناسان از آن برای كشت سلول یا خزه های ریز استفاده می نمایند.
دكتر "كالین سونز"(Collin Sones) دانشمند ارشد این مطالعه اظهار داشت: با استفاده از این دستگاه پزشكان می توانند به سرعت تشخیص دهند كه آیا عفونت بدن بیمار توسط باكتری ها به وجود آمده است یا خیر و یا اگر اینگونه است و توسط باكتری ها به وجود آمده این باكتری نسبت به كدام یك از چهار آنتی بیوتیك مقاوم است. این وسیله می تواند سبب شود تا پزشكان آنتی بیوتیك های غیر ضروری را تجویز نكنند.
یافته های این مطالعه در مجله "Biosensors and Bioelectronics" منتشر گردید.




منبع:

5.0 / 5
3918
1398/12/07
17:15:47
تگهای خبر: تولید , دانش , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی