با تلاش پژوهشگران آلمانی؛

پروسه شكل گیری زبان شبیه سازی شد

پروسه شكل گیری زبان شبیه سازی شد لینك بگیر: پژوهشگران آلمانی طی آزمایشی موفق شدند نحوه شكل گیری زبان را شبیه سازی كنند و تصویر ملموس تری از آن عرضه كنند.


به گزارش لینك بگیر به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران "دانشگاه لایپزیگ"(Leipzig University) و "انجمن ماكس پلانك"(MPG) آلمان در یك آزمایش تلاش نموده اند تا روند شكل گیری سیستم ارتباطی جدید را شبیه سازی كنند. آنها در این آزمایش، به نتایج جالبی رسیدند. این آزمایش نشان داد كه حتی كودكان مقطع پیش دبستانی نیز می توانند به صورت خودجوش سیستم های ارتباطی را شكل دهند كه خاصیت های اصلی زبان طبیعی را دارد.
نحوه شكل گیری زبان های جهان، یك راز بزرگ است. با عنایت به این كه ممكنست شكل گیری یك زبان، به هزار سال زمان نیاز داشته باشد، این پرسش مطرح می شود كه چگونه افراد ناشنوا می توانند یك زبان اشاره جدید را به صورت خودجوش ایجاد كنند. پژوهش ها نشان می دهند هنگامی كه افراد ناشنوای غریبه گردهم می آیند، در زمان كوتاهی می توانند با زبان اشاره خود با یكدیگر ارتباط برقرار كنند.
یكی از واضح ترین نمونه ها در این مورد، زبان اشاره نیكاراگوئه ای است كه در سال 1980 ظهور كرد. كودكان، نقش مهمی را در ابداع این زبان های جدید بر عهده دارند اما نحوه شكل گیری چنین زبان هایی، بطور دقیق ثبت نشده است.
پژوهشگران دانشگاه لایپزیگ و انجمن ماكس پلانك در مجموعه بررسی های خود تلاش كردند تا این پروسه را به صورت دقیق بازسازی كنند. در هر حال، این پرسش مطرح می شود كه چگونه می توان كودكان را وادار كرد تا بدون صحبت كردن با یكدیگر ارتباط برقرار كنند. پژوهشگران جهت بررسی این پرسش و پاسخ دادن به آن، از نرم افزار "اسكایپ" (Skype) استفاده كردند.
پژوهشگران در این بررسی، از كودكان خواستند تا در اتاق های متفاوتی بمانند و با كمك نرم افزار اسكایپ با هم ارتباط برقرار كنند. بعد از آشنایی مختصر كودكان با این سیستم، پژوهشگران ناگهان صدا را خاموش كردند و به تماشای كودكان پرداختند كه اهتمام داشتند روش جدیدی به جز صحبت كردن را برای ارتباط با یكدیگر پیدا كنند.
كودكان در این بررسی باید تلاش می كردند تا یك تصویر با نقوش گوناگون را طی یك بازی توصیف كنند. آنها توانستند با ارائه حالت خاصی برای هر عملكرد، به سرعت چاره ای بجای صحبت كردن عرضه كنند.
پژوهشگران، كودكان را بارها با تصاویر جدیدتر و انتزاعی تر به چالش كشیدند. برای مثال، یك كاغذ سفید را بعنوان تصویر ارائه دادند. تقلی و ارائه یك حركت خاص برای توصیف هیچ چیز، كار بسیار دشواری است.


پژوهشگران، عملكرد كودكان را این گونه توصیف كردند: فرستندگان ابتدا تلاش كردند تا گونه های متفاوتی از حالت های متفاوت عرضه كنند اما طرف مقابل نمی توانست منظور او را درك كند. در هر حال، هر دو طرف صحبت توانستند در مدت كوتاهی، نشانه ای را برای مفاهیم انتزاعی ابداع كنند. تصاویر ارائه شده، به تدریج پیچیده تر شدند و كار كودكان هم دشوارتر شد. برای مثال، آنها برای نشان دادن تعامل میان دو حیوان، نشانه های جداگانه ای را ابداع كردند و سپس به ادغام كردن آنها پرداختند.
بر طبق این پژوهش می توان، شكل گیری زبان را این گونه توصیف كرد؛ انسان ها ابتدا نشانه هایی را ابداع می كنند كه شبیه به اشیا و عملكردهای گوناگون هستند. وجود یك تجربه مشترك میان طرفین صحبت قبل از این مرحله، ضروری می باشد. دو طرف با تقلید از یكدیگر، از نشانه های یكسانی برای توصیف هر جسم استفاده می كنند؛ در نتیجه نشانه ها به تدریج معنای بینافردی و متعارف به خود می گیرند. ارتباط میان نشانه ها و اجسام، به تدریج انتزاعی تر می شود و معنای خاص تری به خود می گیرد.
قابل توجه ترین جنبه پژوهش های اخیر این است كه نشان میدهد این فرآیندها را می توان تحت شرایط كنترل شده و طی 30 دقیقه، مورد بررسی قرار داد.
بررسی ها نشان می دهند كه ارتباط نمی تواند به واژه ها محدود شود. هنگامی كه هیچ راهی جهت استفاده از زبان متداول وجود نداشته باشد، انسان ها راه دیگری را برای انتقال پیام خود پیدا می كنند. این پدیده، پایه های ابداع زبان های جدید را شكل می دهد.
این پژوهش، در مجله "Proceedings of the National Academy of Sciences" به چاپ رسید.




منبع:

5.0 / 5
4771
1398/09/19
22:01:04
تگهای خبر: دانش , نرم افزار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی