در همكاری مشترك ایران و آلمان صورت گرفت

ساخت نمایشگرهای شفاف با ذرات نانو برای صنایع هوایی و حمل و نقل شهری

ساخت نمایشگرهای شفاف با ذرات نانو برای صنایع هوایی و حمل و نقل شهری لینك بگیر: پژوهشگران دانشگاه تبریز با همكاری دانشگاه كلن آلمان با استفاده از نانوذرات به ساخت نوع جدیدی از نمایشگرهای شفاف رسیدند كه نسبت به نمایشگرهای موجود در بازار وضوح بالاتری دارد، ضمن آنكه بگفته این پژوهشگران این نمایشگر می تواند جای نمایشگرهای كنونی را كه برق بیشتری مصرف می كنند، بگیرد.


به گزارش لینك بگیر به نقل از ایسنا، دكتر محبوبه دولتیاری با همكاری گروه دكتر علی رستمی عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز و دانشگاه كلن آلمان موفق به ارائه نوع جدیدی از نمایشگر شفاف با تصاویر با وضوح بالا برمبنای نانوذرات هسته پوسته Si-SiO2 شدند. این نمایشگر خاصیت های بسیار جذابی مانند سهولت ساخت، زاویه دید گسترده، مقیاس پذیری در اندازه های بزرگتر و مصرف برق كمتر را دارد.
دولتیاری در این زمینه اظهار داشت: در این نمایشگر از شبه آرایه نانو ذرات برای به دست آوردن مشخصات پراكندگی بسیار بالا استفاده شده است. برای این منظور، نانوذرات Si-SiO2 سنتز شدند و با كنترل اندازه ذرات، طول موج انتشار و پراكندگی كنترل شد و به منظور ساخت نمایشگر شفاف به رنگ آبی، نانو ذرات فرآوری شده Si-SiO2 در پلیمر بطور یكنواخت پخش و سپس روی یك سطح شیشه شفاف پوشش داده شدند.
وی با اشاره به اینكه بعد از خشك شدن فیلم، خاصیت های نمایشگر شفاف ساخته شده مورد بررسی قرار گرفت و یك پروژكتور ویدئویی برای تست عملی نمایشگر استفاده شد، اضافه كرد: نكته مهم این است كه متون و تصاویر را می توان به خوبی در دو طرف نمایشگر ساخته شده ارائه داد و فیلم نازك كامپوزیت نیز می تواند از شیشه جدا شده و بعنوان نمایشگر انعطاف پذیر استفاده گردد.
دولتیاری با تاكید بر اینكه این دستاورد پتانسیل بالایی برای تجاری شدن دارد و با هدف قابل استفاده بودن در ایران طراحی شده است، اشاره كرد: در انجام این پروژه با دانشگاه كلن آلمان همكاری داشتیم و هم اكنون بر روی بخش پژوهشی پروژه متمركز هستیم. برای مثال نمایشگر رنگ آبی ساخته شده و مطالعات مربوط بر روی رنگ های دیگر همچون سبز و قرمز نیز در حال انجام می باشد. بعد از اختتام فاز پژوهشی، این فناوری تجاری سازی خواهد شد.
پژوهشگر دانشكده تكنولوژی های جدید دانشگاه تبریز در ارتباط با خاصیت های نوآورانه این پروژه، توضیح داد: به سبب استفاده از نانوذرات در این نمایشگر، شفافیت رنگ و در نتیجه كیفیت تصویر بسیار بالاست. كار مشابهی در دانشگاه MIT با نانوذرات نقره انجام شده بود، اما استفاده از نانوذره Si/SiO2 كیفیت تصویر را بسیار بالاتر برد.
وی با اشاره به مزایای این طرح اظهار داشت: برای نمایشگر شفاف ضرورتی ندارد از فلزات گرانبها استفاده شود، بلكه استفاده از نانوذرات سنتز شده و ساخت نمایشگر با روش محلول، هزینه ساخت را خیلی كم و قابلیت ساخت در ابعاد بزرگ را امكان پذیر كرده است. همین طور مشكل اصلی صفحه نمایش، یك زاویه دید باریك است كه بر مكان بیننده تأثیر می گذارد و نمایشگرهای شفاف با پراكندگی نور پروژكتور، مشكل زاویه دید را حل كرده اند. همین طور نمایشگر شفاف با قابلیت نشان دادن تصاویر با رزولوشن بالا می تواند جای نمایشگرهای كنونی كه مصرف برق بالایی دارند را بگیرد.
بگفته این محقق، این نمایشگر در صنعت خودرو، صنایع هواپیمایی، تبلیغات شهری، فروشگاه های كتاب، ایستگاه های مترو و اتوبوس و ویترین مغازه ها جهت معرفی محصولات درحالی كه خود محصول هم دیده شود، می تواند استفاده گردد.
این پژوهش از طرف دكتر محبوبه دولتیاری محقق دانشكده تكنولوژی های جدید دانشگاه تبریز و گروه پژوهشی دكتر علی رستمی عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز و با همكاری دانشگاه كلن آلمان اجرایی شده و در چارچوب مقاله ای با عنوان Transparent Display using a quasi-array of Si-SiO۲ Core-Shell Nanoparticles در مجله Scientific Reports از مجموعه Nature با ضریب تأثیر ۴.۰۱۱ سال ۲۰۱۹ به چاپ رسیده است.



5.0 / 5
4338
1398/07/01
13:30:42
تگهای خبر: تبلیغات , تكنولوژی , صنعت , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی