در مراسم تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته علوم عنوان شد
امید كه جایگاه علم در ایران به قرن ۵ هجری برسد
به گزارش لینك بگیر رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به طبقه بندی كلی علوم و قرار گرفتن علوم پایه در صدر این طبقه بندی ابراز امیدواری كرد: جایگاه علم در كشور ارتقاء پیدا كرده و به دوران عظمت علمی یا جایگاه شایسته ای كه در قرن پنج هجری داشته برسد.
به گزارش لینك بگیر به نقل از ایسنا، پنجمین دوره تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته علوم پایه كشور بامداد امروز (پنج شنبه ۳۰ خرداد) با حضور رضا داوری اردكانی (رئیس فرهنگستان علوم)، مجتبی شریعتی نیاسر (معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)، حجت الاسلام عیسی زاده (معاون آموزشی و پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها) و یوسف ثبوتی (رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم) در فرهنگستان علوم برگزار گردید و برگزیدگان مورد تقدیر قرار گرفتند.
رضا اردكانی یزدی در پنجمین دوره تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته علوم پایه كه به مناسبت گرامی داشت ابوریجان بیرونی برگزار شد، با اشاره به اینكه این روزها، روزهای عید فرهنگستان علوم، عید علم است، اظهار داشت: در جلساتی كه تشكیل می شود احساس نشاط به ما دست می دهد چون كه جوانان ما استعدادهای بزرگ و امكانات بزرگی دارند؛ اما كاش فرصتی بود كه همه این استعدادها در داخل كشور خودمان به فعلیت می رسید و لازم نبود كه در خارج از كشور به فعلیت برسد.
وی ضمن اشاره به طبقه بندی كلی علوم توضیح داد: علومی كه در درجات بالاتر قرار دارند، كلی تر و وسیع تر هستند و هر چه به سمت پایین این طبقه بندی بیاییم علوم، پیچیده تر می شوند. در این طبقه بندی ریاضی، فیزیك و شیمی و زیست شناسی و جامعه شناسی قرار دارند. امروز از پژوهشگران جوان برجسته علوم پایه تقدیر می نماییم در حالیكه پژوهشگران جامعه شناس هم جزو دانشمندان هستند و باید از جای دیگری از آنها تقدیر شود.
رئیس فرهنگستان علوم، افزود: زمین شناسی در علوم دقیقه نیامده بود و آخرین علم در طبقه بندی فوق علم زیست شناسی است.
داوری اردكانی در انتها ابراز امیدواری كرد كه علم در كشور به جایگاه شایسته ای كه در قرن ۵ هجری داشته و دوران عظمت علمی است برسد.
حیف كه شاگردان ابوریحان بیرونی مكتب او را دنبال نكردند
رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم هم در این مراسم ضمن ابراز تأسف از اینكه شاگردان ابوریحان بیرونی مكتب او را دنبال نكرده اند، تصریح كرد: خاصیت متمایز كننده بیرونی نسبت به سایر دانشمندان این بود كه به مشاهده اهمیت می داد و پیشرفت های علمی از زمانی محقق شد كه دانشمندان همه چیز را به محك آزمایش گذاشتند.
یوسف ثبوتی با اشاره به اینكه آخر قرن ۱۹ از زمان های تحول اساسی در علم فیزیك بوده است، توضیح داد: در آن زمان سوال این بود كه الكترومغناطیس در چه محیطی منتشر می شود، چون كه هر موجی در محیط انتشار می یابد و در آن زمان هم پنداشته می شد كه موج الكترو مغناطیس باید در اتر منتشر شود.
وی افزود: تنها انیشتن بود كه گفت فیزیك را بدون اتر از نو بنویسید و این سنت شكنی او و خارج شدنش از تفكر رایج به نظریه نسبیت خاص در سال ۱۹۰۵ منجر گردید.
رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم همینطور به دومین سنت شكنی انیشتن در سال ۱۹۱۶ كه به نظریه نسبت آن منجر شده هم اشاره نمود و اظهار داشت: در آن زمان انیشتن بیان كرد كه فضا – زمان باید از حضور ماده و انرژی تأثیر پذیرد و اینكه بگوییم چیزی از سایر چیزها تأثیر نمی پذیرد تفكر علمی نیست.
ثبوتی تصریح كرد: خاصیت ابوریجان بیرونی كه او را از سایر دانشمندان متمایز می كند اهمیتی است كه این دانشمند ایرانی برای مشاهده قائل می شد. در آن زمان بین دانشمندان رایج بود كه تفكر و تعقل به پیشرفت علمی منجر می شود و آنها كمتر به پیرامون خود توجه داشتند در حالیكه بیرونی همه چیز را به محك آزمایش می گذاشت.
وی افزود: همه پیشرفت ها در علوم فیزیك، شیمی، زیست شناسی، و زمین شناسی، و تكنولوژی هایی كه به دنبال پیشرفت در این علوم پدید آمده، از زمانی آغاز شد كه افرادی همچون گالیله، كوپرنیك، و نیوتن همه چیز را به محك آزمایش می گذاشتند.
ثبوتی در انتها اظهار نمود: حیف آنكه شاگردان ابوریحان بیرونی مكتب او را دنبال نكردند.
به گزارش لینك بگیر به نقل از ایسنا، پنجمین دوره تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته علوم پایه، امروز به مناسبت گرامی داشت ابوریحان بیرونی در فرهنگستان علوم برگزار گردید و پنج پژوهشگر جوان برجسته در شاخه های ریاضی، فیزیك، شیمی و زیست شناسی و زمین شناسی مورد تقدیر قرار گرفتند.
در این مراسم مهدی كارگریان، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف بعنوان منتخب شاخه فیزیك، نفر دوم فرهاد درویشی هرزه ویلی منتخب شاخه زیست شناسی عضو هیأت علمی دانشگاه مراغه، نفر سوم سلمان ابوالفتح بیگی دزفولی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه دانش های بنیادی بعنوان منتخب شاخه ریاضی، نفر چهارم مسعود میرزایی شهرابی عضو هیأت علمی دانشكده علوم دانشگاه فردوسی مشهد، بعنوان منتخب شاخه شیمی و علی كدخدایی ایلخچی عضو هیأت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه تبریز بعنوان پژوهشگر جوان برجسته شاخه زمین شناسی، مورد تقدیر قرار گرفتند.
همچنین از زحمات پژوهشگران جوان، همچون رامین جوادی در حوزه ی ریاضی، مهدی زارعی در حوزه زمین شناسی، وحید وطن پور سرقین در حوزه شیمی، عظیم ضیایی در حوزه شیمی، داود عباس زاده در حوزه فیزیك، محمد آرشی در حوزه ریاضی، ایمان ستایش (ریاضی)، فاطمه محمدی (ریاضی)، ابراهیم اكبربگلو (ریاضی) و شانت باغرام در حوزه كیهان شناسی و فیزیك تقدیر گردید.
منبع: لینك بگیر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب