در پارك علم و فناوری استان مركزی محقق شد
تولید ارقام مختلف گیاهان زینتی با استفاده از تكنیك های كشت بافت
به گزارش لینك بگیر مدیر مركز واحدهای فناوری پارك علم و فناوری استان مركزی با اشاره به اینكه شركت های مستقر در این پارك با عنایت به گسترش صنایع مختلف در استان بیشتر بر زمینه های فنی و مهندسی متمركز شده اند، اظهار داشت: طراحی و ساخت نخستین ˮفریز درایرˮ یا خشك كن انجمادی دارویی در مقیاس صنعتی در كشور، ساخت دستگاه تولید اسانس با استفاده از روش سیال فوق بحرانی، تولید كیت های آنالیز آب و فاضلاب مورد استفاده در دستگاه های اسپكتروفوتومتر برای نخستین بار در كشور، تولید ارقام مختلف گیاهان زینتی با استفاده از تكنیك های كشت بافت، طراحی و ساخت تجهیزات و ماشین آلات حوزه راه سازی و ایمنی راه ها، از مهم ترین دستاوردهای این شركت هاست.
مجید شمسی در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینكه پارك علم و فناوری استان مركزی از شهریور ۸۱ بر مبنای مصوبه شورای گسترش آموزش عالی تصویب شده و جزو نخستین پارك های علم و فناوری كشور به شمار می آید، اظهار نمود: همینطور در دسته بندی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جزو پارك های علم و فناوری سطح یك هستیم.
وی درباره آمار پذیرش شركت ها در این پارك اظهار داشت: از بدو تأسیس پارك تابحال بیشتر از ۵۲۰ شركت و واحد فناور در این مركز پذیرش و از خدمات و حمایت های این پارك بهره مند شده اند. هم اكنون قریب به ۱۶۰ (حدود ۱۵۷) شركت در پارك مستقرند كه از این تعداد، ۱۰۳ شركت نوپا و هسته فناور در مركز رشد واحدهای فناوری پارك مستقر هستند و ۵۵ شركت فناور رشد یافته در چارچوب واحدهای تحقیق و توسعه شركت های بزرگ صنعتی، شركت های رشد یافته فناور و شركت های عرضه دهنده خدمات توسعه كسب و كار در پارك استقرار دارند.
مدیر مركز رشد واحدهای فناوری پارك علم و فناوری استان مركزی در مورد آمار تعداد شركت های دانش بنیان این استان، تصریح كرد: هم اكنون در استان مركزی ۸۲ شركت دانش بنیان موفق به دریافت تأییدیه دانش بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شده اند كه از این تعداد ۳۰ شركت دانش بنیان در پارك علم و فناوری استان مركزی و مركز رشد واحدهای فناوری این پارك مستقر هستند.
شمسی با اشاره به اینكه ارزیابی شركت ها جهت دریافت مجوز دانش بنیان از سوی"كارگروه ارزیابی شركت های دانش بنیان" در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام می شود، افزود: پذیرش و حضور شركت ها در مراكز رشد و پارك های علم و فناوری، الزاماً نیازمند دریافت مجوز دانش بنیان نیست. شركت های متقاضی در صورت عرضه ایده مبتنی بر فناوری و دارای ارزش تجاری سازی می توانند بعد از ارزیابی و داوری ایده و تیم كاری شركت، مجوز پذیرش و استقرار در یك مركز رشد یا پارك علم و فناوری را با عنایت به زمان ثبت شركت و همینطور گستردگی و نوع فعالیت خود دریافت كنند.
وی ادامه داد: این شركت ها می توانند بر مبنای "ماده ۹ قانون پشتیبانی از شركت ها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات"، از حمایت های ذیل این قانون به واسطه پذیرش و حضور در پارك علم و فناوری بهره مند شوند.
بهره گیری از روش های نوین تكثیر گیاهان و ماهیان زینتی
مدیر مركز واحدهای فناوری پارك علم و فناوری استان مركزی زمینه اصلی فعالیت شركت های مستقر در پارك علم و فناوری استان مركزی را عمدتاً در حوزه فنی و مهندسی اعلام نمود و توضیح داد: در استان مركزی صنایع فلزی و صنایع شیمیایی، شركت های صنعتی كوچك و متوسط در زمینه های ساخت و تولید ماشین آلات صنعتی، صنایع در رابطه با آلومینیوم، صنایع ریلی، تولید مواد شیمیایی، مواد و متالورژی، برق، الكترونیك، اتوماسیون و فناوری اطلاعات، گسترش یافته و شركت های متمركز بر این حوزه ها بیشترین فراوانی را دارند.
شمسی در همین زمینه خاطرنشان كرد: از دیگر زمینه های فعالیت شركت های مستقر در پارك علم و فناوری استان مركزی؛ كشاورزی، بیوتكنولوژی، تولید و فرآوری گیاهان دارویی، محیط زیست و تجهیزات پزشكی است.
مدیر مركز واحدهای فناوری پارك علم و فناوری استان مركزی ضمن اشاره به فعالیت برخی شركت های مستقر در پارك در زمینه تولید گیاهان زینتی، توضیح داد: شهرستان "محلات" در استان مركزی، یكی از مهم ترین قطب های تولید گل و گیاه و ماهیان زینتی است. بر این اساس برخی از شركت های مستقر در پارك علم و فناوری استان مركزی و مركز رشد این پارك با به كارگیری روش های نوین در تولید گیاهان زینتی همچون كشت بافت و بیوتكنولوژی كشاورزی، موفق به تكثیر و تولید برخی گونه های گیاهان زینتی همچون اركیده، بنفشه آفریقایی، رز و گل محمدی شده اند. این در شرایطی است كه شركت های فوق در بخش تولید ماهیان زینتی هم روش های نوین تكثیر را به كار گرفته و مبادرت به تكثیر برخی گونه های سخت تكثیر ماهیان زینتی كرده اند.
تأمین نیازهای صنایع ریلی
شمسی، صنایع ریلی را یكی دیگر از پتانسیل های صنعتی استان مركزی برشمرد و تصریح كرد: برخی از شركت های دانش محور در این زمینه به همت دانش آموختگان دانشگاهی و با حمایت های مركز رشد واحدهای فناوری پارك، بوجود آمده و هم اكنون خیلی از نیازهای صنعت ریلی كشور همچون تعمیر چرخ و محور واگن و سیستم ترمز را مرتفع می كنند.
وی خاطرنشان كرد: بازسازی چرخ های فلزی واگن احتیاج به فرایند خاصی دارد كه قبلاً با دستگاه های گران قیمت خارجی انجام می شد. هم اكنون یكی از شركت ها دستگاه تراش چرخ محور قطار را ساخته و از آن بهره برداری می كند؛ ازاین رو در حوزه صنایع ریلی خدمات بسیاری در كشور خودمان عرضه می شود و دیگر به كشورهای شرق اروپا، چین و روسیه وابسته نیستیم.
ساخت نخستین "خشك كن انجمادی دارویی" در مقیاس صنعتی
مدیر مركز واحدهای فناوری پارك علم و فناوری استان مركزی با اشاره به بعضی از مهم ترین دستاوردهای شركت های فناور و دانش بنیان مستقر در مركز رشد و پارك علم و فناوری استان مركزی، اظهار داشت: طراحی و ساخت نخستین "فریز درایر" یا خشك كن انجمادی دارویی در مقیاس صنعتی در كشور، ساخت دستگاه تولید اسانس با استفاده از روش سیال فوق بحرانی، تولید كیت های آنالیز آب و فاضلاب مورد استفاده در دستگاه های اسپكتروفوتومتر برای نخستین بار در كشور، تولید ارقام مختلف گیاهان زینتی با استفاده از تكنیك های كشت بافت، طراحی و ساخت تجهیزات و ماشین آلات حوزه راه سازی و ایمنی راه ها، همچون مهم ترین دستاوردهای شركت های فناور مستقر در پارك است.
شمسی، درباره "خشك كن انجمادی" توضیح داد: این دستگاه كاهش دما و انجماد را در خلاء انجام می دهد و كل رطوبت میان بافتی، چه در گیاه چه در بافت پروتئینی یا گوشتی را تخلیه می كند و سپس انجماد صورت می گیرد.
وی افزود: یك شركت مستقر در پارك، سال قبل توانست نخستین فریزر درایر دارویی كشور در اشل صنعتی را بسازد و به مؤسسه "تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی" تحویل دهد. این دستگاه برای تولید داروی فاكتور ۸ مورد استفاده قرار می گیرد و با عنایت به این مورد می تواند یك نیاز اساسی و جدی را در كشور مرتفع كند.
استخراج اسانس گیاهان با كیفیت و ارزش افزوده بالا
مدیر مركز واحدهای فناوری پارك علم و فناوری استان مركزی سپس به "تولید اسانس گیاهی" و ارزش افزوده بالای آن اشاره و تشریح كرد: در روش های سنتی تولید اسانس گیاهی، گیاهان را تحت فشار دما قرار داده و اسانس آنها را خارج می كنند. در این روش ساختار مولكولی اسانس نسبت به گیاه گرفتار تغییر می شود.
شمسی افزود: شركتی با استفاده از روش های سیال فوق بحرانی دستگاهی را ساخته كه می تواند اسانس را با شرایط بهینه و كیفیت بسیار بالاتر استخراج كند و ارزش افزوده بالاتری هم داشته باشد.
ایجاد اشتغال مستقیم برای ۹۳۸ نفر طی سال قبل / برنامه برای ایجاد یك مركز رشد تخصصی
ایشان در ادامه یكی از مهم ترین اهداف پارك علم و فناوری استان مركزی و مراكز رشد آنرا پشتیبانی از توسعه اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی این استان عنوان نمود و اضافه كرد: تلاش داریم از راه ایجاد شرایط حمایتی و زیرساخت مناسب، به ایجاد كسب و كارهای دانش محور و فناور كمك نماییم.
مدیر مركز رشد واحدهای فناوری پارك علم و فناوری استان مركزی با اشاره به اینكه تا آخر سال ۹۷، برای ۹۳۸ نفر در شركت های مستقر در پارك استان مركزی اشتغال مستقیم بوجود آمده است، اعلام نمود: امسال به پیروی از رسالت پارك كه به آن در سطور فوق اشاره شد، مبحث توسعه اشتغال، بخصوص اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، از راه پشتیبانی از شكل گیری شركت های دانش بنیان به شكل جدی پی گرفته می شود.
شمسی در پایان، ارزش صادراتی محصولات شركت های فناور این پارك پارسال به خارج از كشور را بیشتر از ۲ میلیون یورو اعلام نمود و اضافه كرد: ایجاد مركز رشد تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و مركز توسعه نوآوری هم در دستور كار پارك علم و فناوری استان مركزی قرار گرفته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب