در قالب پژوهش برگزیده وزارت صنعت عنوان شد

افزایش ۲۰ درصدی بازیافت آب در معادن با تیكنرهای خمیری

افزایش ۲۰ درصدی بازیافت آب در معادن با تیكنرهای خمیری لینك بگیر: تست های پایلوت نشان داد كه با استفاده از ˮتیكنرهای خمیریˮ می توان میزان بازیافت آب برای یكی از معادن كشور را حدود ۲۰ درصد افزایش داد.


به گزارش لینك بگیر به نقل از ایسنا، طرح "ساخت تیكنر در مقیاس خمیری و پایلوت" یك پروژه تحقیقاتی مشترك میان دانشگاه تهران و مركز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران ‏‬ بوده كه در ماه های گذشته بعنوان طرح برگزیده صنعتی در وزرات صنعت، معدن، تجارت و وزرات علوم تحقیقات و فناوری باز انتخاب شده است.
در این پروژه، بخش طراحی و بخش مهندسی توسط تیم دانشگاه تهران و بخش ساخت توسط مركز تحقیقات فرآوری انجام شد. تست های پایلوت نشان داد كه با استفاده از این فنآوری، می توان میزان بازیافت آب برای یكی از معادن كشور را حدود ۲۰ درصد افزایش داد.
تیكنر خمیری از تیكنرهای نسل جدید است كه به سبب افزایش درصد جامد ته ریز آن نسبت به سایر تیكنرها از مزایای زیادی برخوردار می باشد.
افزایش بازیابی آب و كاهش مصرف آب تازه، كاهش حجم ورودی به حوضچه سد (افزایش ظرفیت سد باطله)، كاهش نتایج زیست محیطی، كاهش حجم آب انتقالی به سد باطله و در نتیجه كاهش اتلاف آب ناشی از تبخیر و تولید زهاب اسیدی كمتر در باطله های سولفوری و در معادن طلا، بازیافت حجم بیشتری از سیانور و سایر مواد شیمیایی همراه با آب برگشتی از مزایای تیكنر خمیری است.
پروژه تیكنر خمیری در مركز تحقیقات فراوری مواد معدنی ایران با همكاری دانشگاه تهران اجرا و بهره برداری از آن بر روی باطله فلوتاسیون سنگ آهن گل گهر سیرجان انجام شد كه نشان داد امكان افزایش بازیافت آب بین ۱۵ تا ۲۰ درصد برقرار است. برمبنای نتایج این پژوهش كاربردی امكان افزایش شیب نشست مواد باطله در سد باطله از ۱ به ۳ درصد رسیده و در نتیجه افزایش ظرفیت سد باطله هم چنین امكان فروش تكنولوژی و تجهیزات به سایر كشورها وجود دارد.
در بخش معدن و صنایع معدنی كشور مقادیر فراوانی آب برای فرآیندهای تولید مصرف می شود. با عنایت به موقعیت جغرافیایی بخش عمده ای از معادن و واحدهای تغلیظ كه در منطقه كم باران و حاشیه نواحی كویری قرار دارند، تأمین آب تازه برای كارخانه و مجتمع های مربوطه یكی از اشكالات اساسی است. در كشور در صنایع معدنی روش های گوناگونی برای بازیافت آب وجود دارد و تجهیزات مختلفی توسط شركت ها گوناگون طراحی شده و مورد استفاده است، اما متأسفانه، برخی روش های مورد استفاده قابلیت كاركرد مناسبی نداشته و نرخ بازیافت كافی آب ندارند.
در پروسه بازیافت آب، انتخاب بهترین طراحی به اقتصادی شدن بیشتر جدایش كمك می نماید. تیكنرها بعنوان یكی از تجهیزات مهم پروسه در صنایع مختلف، مانند فرآوری مواد معدنی، شیمیایی، تصفیه آب و دیگر صنایع، برای جداسازی ثقلی فازهای جامد از مایع مورد استفاده قرار می گیرند. این تجهیزات در دو دهه اخیر دستخوش تغییرات شایان توجهی شده اند و پیشرفت های قابل ملاحظه ای را به دست آورده اند.
چون بازیافت آب و جدایش جامد از مایع برای اغلب مراحل پروسه كارخانه مهم می باشد، كارخانه ها اغلب مبالغ زیادی را جهت راه اندازی و تعمیر و نگهداری واحد جدایش جامد از مایع هزینه می كنند. تكنولوژی های مورد استفاده در صنایع معدنی عبارتند از «تیكنرها» ی معمولی، «تیكنرها» یی با ظرفیت زیاد، «تیكنرها» ی فاقد پارو با ظرفیت زیاد، «تیكنرها» ی چگالی زیاد، «تیكنرها» ی مخروطی عمیق و «تیكنرها» ی مخروطی عمیق خمیری ساز. هر كدام از این تجهیزات دارای پل، پایه، ستون مركزی و تانك هایی با شكل متفاوت هستند. انتخاب بهترین طراحی برای یك طرح بستگی به اهداف طرح دارد و می تواند تابعی از سرمایه اولیه و هزینه عملیات باشد. عمر طرح، تعمیر و نگهداری، انتخاب مواد و محل قرارگیری تجهیزات باز فاكتورهایی است كه باید مورد توجه قرار گیرد.
بر اساس این گزارش، تكنولوژی «تیكنر خمیری» همچون تكنولوژی هایی است كه قابلیت بسیار زیادی در بازیافت آب در صنایع معدنی دارد و همچون از تكنولوژی های روز دنیا در زمینه بازیافت آب در صنایع، معادن و صنایع معدنی و سبب كاهش اثرات زیست محیطی است و تكنولوژی مورد استفاده در اختیار چند شركت خارجی است. استفاده از این فنآوری، سبب افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصد در بازیافت آب در مقایسه با تكنولوژی های مورد استفاده در كشور می شود.




منبع:

5.0 / 5
4631
1398/02/16
15:17:57
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی