سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اعلام كرد

ایران در جمع ۲۰ كشور برتر جهان در تعداد انتشارات علمی، دانشمندان ایرانی در قله علم جهان اسلام

ایران در جمع ۲۰ كشور برتر جهان در تعداد انتشارات علمی، دانشمندان ایرانی در قله علم جهان اسلام لینك بگیر: سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اشاره به جایگاه ۲۰ كشور برتر جهان برمبنای تعداد انتشارات برمبنای آخرین اطلاعات مستخرج از پایگاه WoS در سال ۲۰۱۸ اظهار داشت: آخرین اطلاعات این پایگاه نشان داده است كه رتبه و جایگاه جمهوری اسلامی ایران مشابه سال قبل در جایگاه ۱۶ دنیا قرار داشته و كشورهای سویس، تركیه، لهستان و سوئد سپس جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و جایگاه های هفدهم تا بیستم جهان را به خود اختصاص داده ‏اند.


به گزارش لینك بگیر به نقل از ایسنا، دكتر محمدجواد دهقانی امروز در دوره دانش افزایی"شاخص های تأثیرگذار در جایگاه دانشگاه در نظام های رتبه بندی ملی و بین المللی ” كه در دانشگاه گیلان با حضور ریاست، مسئولین و اعضای هیئت علمی این دانشگاه برگزار شد، اظهار نمود: پایگاه اطلاعاتی شاخص های اساسی علم (Essential Science Indicators) یكی از زیر مجموعه های مؤسسه كلاریویتس آنالیتیكس Clarivate Analytics بوده كه اطلاعات بسیار مهم، معتبر و مفصلی درباب برترین كشورها، قلمروهای موضوعی، دانشمندان، مجلات و سازمان ها برمبنای تعداد مقالات و استنادها را نمایش می دهد.
دهقانی اشاره كرد: آخرین اطلاعات مستخرج از این پایگاه نشان داده است كه پژوهشگران ایران اسلامی در سال ۲۰۱۸ برای اولین بار رتبه نخست را در بین ۵۷ كشور اسلامی و باز رتبه ۱۸ جهان را در انتشار مقالات برتر از آن خود كرده اند.
سرپرست ISC در ادامه اظهار داشت: مقالات برتر بعنوان یك شاخص كیفی در تولیدات علم دنیا مطرح است. همچنین، از نظر كمیت و تولید علم، آخرین داده های مستخرج از WoS نشان داده است كه پژوهشگران جمهوری اسلامی ایران تا آخر سال ۲۰۱۸ میلادی كماكان با بیشتر از ۵۱ هزار مدرك علمی و مشاركت حدوداً ۲ درصدی از كل انتشارات علمی دنیا جایگاه شانزدهم جهان را كسب كرده اند؛ پژوهشگران ایرانی همین طور در انتشار بیشتر از ۲۰ درصد مدارك علمی، بیشترین مشاركت را در بین كشورهای اسلامی داشته و توانسته اند همانند سال قبل بار دیگر رتبه نخست تولید علم كشورهای اسلامی را كسب كنند و بار دیگر قدرت بلامنازعه علمی خودرا به رخ تمامی كشورهای اسلامی و منطقه بكشانند.
دهقانی اظهار نمود: سنجش و ارزیابی علم واقعیتی است كه همواره در سطح بین المللی و منطقه ای مطرح بوده و هست. علت اصلی چنین بررسی این است كه علم و پیشرفت آن همواره می تواند سبب ارتقای سلامت، رفاه و پیشرفت ابعاد گوناگون جامعه بشری شود. آگاهی از آخرین رتبه و جایگاه كشورها در سطح منطقه و همین طور جهان می تواند به طراحی و تدوین برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های راهبردی كلان كمك شایانی كند. آخرین اطلاعات مستخرج از پایگاه WoS جایگاه ۲۰ كشور برتر جهان برمبنای تعداد انتشارات را نشان داده است كه رتبه و جایگاه جمهوری اسلامی ایران مشابه سال قبل در جایگاه ۱۶ دنیا قرار داشته و كشورهای سوئیس، تركیه، لهستان و سوئد سپس جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و جایگاه های هفدهم تا بیستم جهان را به خود اختصاص داده اند.





سرپرست ISC در ادامه اظهار داشت: رتبه جهانی كشورهای برتر اسلامی از نظر تعداد مدارك نمایه شده در WoS در سال ۲۰۱۸ از آن حكایت می كند كه ۱۰ كشور برتر اسلامی از نظر كمیت تولید علم، در بازه رتبه شانزدهم تا پنجاه و ششم جهانی هستند. جمهوری اسلامی ایران و تركیه در بین ۲۰ كشور نخست جهان قرار گرفته و ۸ كشور اسلامی دیگر در بین ۶۰ كشور نخست جهان قرار دارند.
وی اشاره كرد: همین طور پایگاه استنادی شاخص های اساسی علم (ESI) اطلاعات مهم و كیفی را در قلمروهای موضوعی ۲۲ گانه و برخی شاخص های علم‏‬ سنجی به كار رفته همچون مقالات داغ و پراستناد و مقالات برتر ( Top papers) را در طول ۱۰ سال اخیر نشان داده است.
دهقانی اشاره كرد: آخرین اطلاعات مستخرج از این پایگاه تعداد مقالات برتر ۲۰ كشور نخست در جهان را نشان داده است كه جمهوری اسلامی ایران با ۳۷۱ مقاله برتر تنها كشور اسلامی است كه در میان ۲۰ كشور نخست جهان دیده می شود. قبل از ایران، دانمارك با تفاوت اندكی رتبه هفدهم و كشورهای اسكاتلند و برزیل جایگاه های نوزدهم و بیستم را به خود اختصاص داده اند.


وی با بیان این كه در آستانه ورود به چهارمین دهه انقلاب شكوهمند اسلامی، دانشمندان ایرانی در قله علم جهان اسلام ایستاده اند، اشاره كرد: از میان ۵۷ كشور اسلامی در سال ۲۰۱۸، جمهوری اسلامی ایران با انتشار ۳۷۱ مقاله برتر جایگاه نخست و سایر كشورها در رتبه های دیگر قرار دارند. سپس ایران عربستان با ۳۰۲، تركیه با ۱۹۲ و پاكستان با ۱۵۱ مقاله برتر رتبه های دوم تا چهارم را كسب كرده اند.


سرپرست ISC افزود: نمودار بالا، جایگاه ۱۰ كشور برتر اسلامی را برمبنای تعداد مقالات برتر نشان داده است كه در سال ۲۰۱۸ ایران در جایگاه ۱۸ و تنها كشور اسلامی است كه در بین ۲۰ كشور برتر دنیا قرار گرفته است. نموداری كه در پایین ملاحظه می شود رتبه جهانی كشورهای اسلامی را برمبنای مقالات برتر نشان داده است.


دهقانی درانتها اضافه كرد: باید اشاره كرد كه یكی از شاخص های حركت به سمت مرجعیت علمی جمهوری اسلامی ایران كه نخستین بند از سند سیاست های كلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری است، كیفی بخشی به پژوهش های علمی انجام شده و دستیابی هر چه بیشتر دانشمندان كشور به منابع هسته است.



1397/11/10
00:16:46
5.0 / 5
4483
تگهای خبر: تولید , سئو , علم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی