رییس پارك علم و فناوری پردیس در گفت و گو با ایرنا:

برای پشتیبانی از دانش بنیان ها 2 نوع تعرفه واردات تعیین شود

برای پشتیبانی از دانش بنیان ها 2 نوع تعرفه واردات تعیین شود لینك بگیر: تهران- رییس پارك علم و فناوری پردیس اظهار داشت: با عنایت به مشكلات شركت های دانش بنیان به دنبال نوسان های ارزی، تعیین 2 نوع تعرفه برای واردات مواد و تجهیزات مورد نیاز این بخش مفید می باشد.


به گزارش لینك بگیر به نقل از ایرنا، نوسان نرخ ارز در 6 ماه گذشته از یك سو به واسطه افزایش سود صادرات به نفع شركت های دانش بنیان بوده و از دیگر سو به علت دشواری و گرانی تامین مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز از خارج، شرایط سختی را برای این شركت ها پدید آورده است.
بعضی كشورها مانند چین نرخ برابری ارز را سال ها به صورت مصنوعی پایین نگه داشته اند تا هم صادرات رونق بیابد و هم نرخ محصولات تولید شده پایین باشد كه در نتیجه، كارخانه های مشهور جهان تولید محصولات خویش را به شعبه های خود در آن كشورها واسپاری می كنند.
با وجود این موارد در شرایط فعلی كشور، صادرات به همه كشورها به علت برخی موانع و تحریم ها ممكن نیست و این فرصت در اختیار همه شركت های دانش بنیان قرار ندارد اما شركت ها باید با مشكل افزایش شدید نرخ ارز هم دست و پنجه نرم كنند، ضمن اینكه قیمت تمام شده محصولات آنها بیشتر می گردد و امكان افزایش قیمت را به آسانی ندارند؛ چونكه در این صورت مشتری های داخلی خویش را هم از دست می دهند.
در همین پیوند، رییس پارك علم و فناوری پردیس امروز (پنجشنبه) در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در مورد تاثیر نوسانات نرخ ارز بر فعالیت های شركت های دانش بنیان توضیح داد: مسائلی كه به صادرات برمی گردد فقط در حد یك سازمان حل نمی گردد و به تصمیم گیری های كلان در كشور مرتبط می باشد.
«مهدی صفاری نیا» افزود: تغییر نرخ ارز فرصت صادرات را برای شركت های دانش بنیان به شدت افزایش داده است اما این امر در صورتی محقق می گردد كه بتوانیم تعرفه ورود كالاهای خارجی و مواد اولیه مورد نیاز شركت های دانش بنیان را با دقت تعیین نماییم.
رییس بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) اظهار داشت: به نظر می آید باید 2 نوع تعرفه داشته باشیم؛ یك تعرفه برای كالاهای خارجی و دوم تعرفه پایین تر برای مواد اولیه و از جانب دیگر با حل كردن مشكلات تبادل مالی بتوانیم در بخش صادرات جهش بزرگی برای محصولات شركت های دانش بنیان تولید نماییم.
وی بر لزوم هماهنگی بین سازمان های مختلف و وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح كرد و افزود: تعرفه گذاری در این وزارتخانه صورت می گیرد و این از سطح ما بالاتر است. دستگاه های حاكمیتی، مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارتخانه ها باید در این زمینه رایزنی كنند.
صفاری نیا یادآوری كرد: شركت های دانش بنیان از گذشته هم چنین مشكلی در زمینه تعرفه كالاهای وارداتی داشته اند و این موضوع، مساله امروز نیست. شركت های تولید كننده كه تاییدیه های لازم و استاندارد را كسب كرده اند با ورود محصولات خارجی كه تعرفه مناسبی ندارند، مشكل دارند و این امر در محصولات تجهیزات پزشكی و دارو بیشتر به چشم می خورد.
وی درباره استفاده از تولیدات داخلی یادآوری كرد: مهم این است كه در دوران فعلی كه با برخی مشكلات اقتصادی در عرصه بین الملل روبروییم، راه واردات را با تعرفه پایین تسهیل نكنیم؛ چونكه مثلا نگران هستیم بعدها نمی توانیم مواد مورد نیاز را وارد نماییم، این امر نباید باعث شود سهم واردات زیاد افزایش یابد چونكه به صنعت داخلی و در نتیجه شركت های دانش بنیان به شدت ضربه می زند.
رئیس پارك علم و فناوری پردیس اظهار داشت: راهكار این است كه واردات را به مواد اولیه ای اختصاص دهیم كه شركت های دانش بنیان نیاز دارند؛ چونكه واقعا توان داخلی در حدی هست كه بتوانند محصولات مورد نیاز بازار را تولید و تامین كنند.
وی خاطرنشان كرد: امروز نزدیك به 4 هزار شركت دانش بنیان 13 هزار محصول و خدمات عرضه می كنند، این شركت ها با داشتن تاییدیه ها و مجوزهای لازم در بازار هم حضور دارند، این میزان حجم زیادی است و اگر تمركز روی حل موضوعات این شركت ها بیشتر شود بخش عمده ای از نیازهای كشور را می توانند رفع كنند.
صفاری نیا با اشاره به اینكه در مجموعه پارك علم و فناوری پردیس پیگیری هایی برای رفع مشكلات این شركت ها انجام شده است، اظهار داشت: به علت وجود مشكلات بیشتر و حساسیت ها فعلا اولویت های كشور این نیست و حتی برخی از این شركت ها می خواستند این نباشد و مساله تعدادی از شركت ها را كه مشكل جدی ارز داشته اند تا حد زیادی پیگیری كردیم.

***مسابقه دانش آموزی نور امسال دو مرحله ای شد
صفاری نیا كه مدیر بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) هم هست در مورد برگزار نشدن مسابقه دانش آموزی نور بعنوان بخشی از جایزه مصطفی (ص) توضیح داد: امسال به علت استقبال زیاد و حضور بیشتر از 5 هزار شركت كننده مسابقه به شكل دومرحله ای برگزار می گردد و هنوز داوری بخشی آثار آخر نیافته است، انتظار داریم تا آخر سال جاری یا اردیبهشت 98 برنده های این مسابقه را اعلام نماییم.
پارك علم و فناوری پردیس سال 84 در زیرمجموعه نهاد ریاست جمهوری و با همكاری دانشگاه ها و مراكز علمی و پژوهشی در محل جاده دماوند با هدف تجاری سازی دستاوردهای فناوران و تولید بستر مناسب برای رشد فناوری و توسعه پایدار تاسیس شد.
امروزه 240 واحد فناور و شركت دانش بنیان در این پارك مستقر هستند و با وجود امكاناتی همچون مركز فن بازار ملی ایران، این پارك محل مناسبی برای مبادله آخرین نواوری های فناورانه و دیدار سرمایه گذاران با صاحبان محصول و ایده است.

علمی*9157*2017*1961*


1397/08/10
02:46:53
5.0 / 5
4438
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی