چاپگرهای سه بعدی هم اثر انگشت دارند

چاپگرهای سه بعدی هم اثر انگشت دارند لینك بگیر: تهران- محققان متوجه شدند كه هر چاپگر سه بعدی ؛اثر انگشت؛ منحصر به فردی دارد كه روی محصول باقی می ماند و می توان با استفاده از آن، دستگاه سازنده محصولات چاپ شده را ردیابی كرد.


به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، امروزه چاپگرهای سه بعدی می توانند اشیا و اقلام قابل توجهی بسازند، اما از این فناوری می توان برای تولید محصولات تقلبی و یا غیرقانونی هم بهره برد كه با دستاورد جدید محققان، می توان دستگاه چاپگر و دارنده آنرا شناسایی كرد.
به واقع، چاپگرهای سه بعدی كه از فناوری Fused Deposition Modeling یا FDM بهره می برند، با استفاده از یك نازل متحرك كه مواد اولیه مذاب را در لایه هایی روی هم قرار می دهد، اشیای سه بعدی را چاپ می كنند.
در بین این لایه ها الگوهایی شكل می گیرد كه قطری كمتر از یك میلیمتر دارند و از دیدگاه نظری باید شكل و قطر آن ها یكسان باشد.
اما محققان دانشگاه نیویورك در بوفالوی آمریكا دریافتند كه در عمل بسته به مدل، اندازه نازل و سایر عوامل و اجزای چاپگر، این الگوها دارای 5 تا 10 درصد انحراف هستند كه باعث شكل گیری الگوهای منحصر به فرد توسط هر چاپگر سه بعدی می شود؛ این الگوها به مثابه اثر انگشت هستند.
محققان متوجه شدند در چاپگرهایی هم كه از فناوری استریولیتوگرافی بهره می برند و به جای نازل، پرتوهای لیزر باعث سخت شدن بخشی هایی از رزین مورد استفاده بعنوان مواد اولیه در آنها می شود، الگوهای قابل تشخیصی در رزین شكل می گیرد كه منحصر به فرد است.
در تحقیقاتی كه با استفاده از 10 چاپگر سه بعدی FDM و چهار چاپگر استریولیتوگرافی انجام گرفت، مشخص شد این الگوهای منحصر به فرد كه روی اشیای سه بعدی چاپ شده تولید می شوند، با دقت 99.8 درصد امكان شناسایی چاپگر مربوطه را فراهم می كنند. محققان در یك دوره 10 ماهه این چاپگرها را مورد بررسی قرار دادند و مشخص شد بعد از گذشت 10 ماه از به كارگیری چاپگرها، اثر انگشت منحصر به فرد آن ها با همان دقت اولیه قابل تشخیص می باشد. در این بررسی ها معلوم شد حتی بعد از تخریب عمدی الگوهای چاپگر، شناسایی اثر انگشت آن با دقت 92 درصد امكان پذیر است.
قرار است نتایج این تحقیقات در هفته جاری كنفرانس امنیت كامپیوتر و ارتباطات در شهر تورنتوی كانادا عرضه شود.
علمی (6)**9259*2017


1397/07/27
22:31:16
5.0 / 5
4459
تگهای خبر: ارتباطات , تحقیقات , تولید , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی