اختصاصی ایرنا

پژوهشگران ایرانی دستگاه كنترل چاه های كشاورزی ساختند

پژوهشگران ایرانی دستگاه كنترل چاه های كشاورزی ساختند لینك بگیر: تهران- پژوهشگران پارك علم و فناوری همدان موفق به طراحی و ساخت دستگاه «كشاورزیار» برای كنترل عملكرد و حفاظت از چاه های آب كشاورزی شدند.


یكی از مجریان ساخت این دستگاه به خبرنگار علمی ایرنا توضیح داد: دستگاه كشاورزیار برای حفاظت، نظارت و كنترل چاه های كشاورزی بدون حضور دائم كشاورز در مزرعه تولید شده است.
به گفته «صادق الماسی فرد»، این دستگاه را واحد فناور راشین گستر ایمن مستقر در پارك علم و فناوری همدان طراحی و تولید كرده است كه در زمینه اتوماسیون صنعتی و تله متری (سامانه های دورسنجی) فعالیت می كند.
الماسی فرد در مورد دلیل ساخت این دستگاه افزود: دستگاه كشاورزیار همه گزارش های در رابطه با چاه كشاورزی را با تلفن همراه به اطلاع كشاورز می رساند.
وی اضافه كرد: این دستگاه كارایی های زیادی دارد؛ مثل اینكه كشاورز بتواند مزرعه خویش را با اتوماسیون اداره كرده و با موبایل، شناور را خاموش كند، مدت زمان آبیاری را مشخص و فشار شبكه آبرسانی را كنترل كند.
به گفته وی، كشاورزیار بیشتر به علت قابلیت آن در اطلاع رسانی در زمینه وقوع دزدی، سرقت ترانس و كابل برق چاه كشاورزی با استقبال روبرو شده است.
وی افزود: افزایش آمار سرقت ترانس و كابل برق چاه كشاورزی سبب خسارت زیادی می گردد و فناوری این دستگاه با ضریب اطمینان بالا این سرقت را گزارش می كند.
این دانش آموخته رشته برق قدرت افزود: با عنایت به اینكه كابل و ترانس از جنس مس است و ارزش مالی دارد، سارقان به سرقت این تجهیزات تحریك می شوند اما این دستگاه با نصب روی چاه، موارد دزدی را به اطلاع كشاورز می رساند.
الماسی فرد در مورد مدت زمان آماده شدن دستگاه برای تولید انبوه افزود: چهار سال طول كشید تا این دستگاه تجاری شود. در این بازه زمانی فروش داشتیم ولی محصول، تجاری تلقی نمی شد و میزان فروش منطقه ای در این سال ها پایین بود.
وی افزود: دستگاه از سال 1392 گواهی ثبت اختراع دارد و سال گذشته به تولید انبوه رسید.
این كارآفرین در مورد نمونه های مشابه داخلی و خارجی دستگاه اضافه كرد: این دستگاه فقط نمونه مشابه چینی دارد كه همه مزایای آن در نمونه خارجی نیست.
وی در مورد مشكلات ساخت این دستگاه اظهار داشت: فقدان تجهیزات آزمایشگاهی و آزمایشگاه های مجهز چالشی برای ما بود، طوری كه مجبور شدیم بخشی از این تجهیزات را با هزینه شخصی تامین نماییم و از سوی دیگر زمان بیشتری برای آن اختصاص دهیم. این تجهیزات در استان مثلا دانشگاه بوعلی موجود است اما با وجود نامه نگاری از سوی پارك علم و فناوری، همكاری ها طوری بود كه هزینه زیادی را به ما تحمیل می كرد یا مقررات، بسیار دست و پاگیر بود.

***نوسان ارزی، كمبود مواد اولیه و كاهش تولید
این پژوهشگر اظهار داشت: نوسان های ارزی و كمبود مواد اولیه سبب دشواری ادامه خط تولید این دستگاه شده و تولید انبوه دستگاه كاهش یافته است.
الماسی فرد در مورد میزان فروش توضیح داد: سال گذشته فروش دستگاه ما خیلی خوب بود و حتی نهادهای دولتی یا نیروی انتظامی در آگاه سازی كشاورزان از مزایای دستگاه به ما كمك كردند اما میزان فروش در سه ماهه نخست امسال به شدت كم شده است.
به گزارش لینك بگیر به نقل از ایرنا، 54 شركت دانش بنیان در استان و 27 شركت در پارك علم و فناوری همدان مستقر است.
همچنین 150 واحد فناور در مراكز مختلف و پنج مركز رشد در استان تاسیس شده است.
970 نفر در واحدهای فناور و یك هزار و 200 نفر در شركت های دانش بنیان كار می كنند.
مجموع فروش سال گذشته این شركت ها 190 میلیارد تومان و نزدیك به 2 میلیون دلار بود.
به گفته رییس پارك علم و فناوری همدان، سال گذشته حدود 600 میلیون تومان از منابع داخلی و یك میلیارد و 500 میلیون تومان از منابع خارجی به شركت ها و واحدهای فناور مستقر در این پارك تزریق شده است.
به گفته «مجید كزازی»، 60 درصد محصولات شركت ها به مرحله تجاری سازی رسیده كه بیشتر آنها در زمینه برق و الكترونیك، شیمی، عمران، مهندسی پزشكی، زیست فناوری و فناوری اطلاعات است.

علمی**9157*2017*1961*


1397/05/05
14:59:58
5.0 / 5
4540
تگهای خبر: تولید , دانش بنیان , شركت , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی