شبكه مخابراتی نسل چهارم در اصفهان راه اندازی شد

شبكه مخابراتی نسل چهارم در اصفهان راه اندازی شد به گزارش لینك بگیر محققان دانشكده برق وكامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به طراحی و پیاده سازی یك شبكه مخابراتی سلولار نسل چهارم بصورت نرم افزاری در این دانشگاه شدند.


به گزارش لینك بگیر به نقل از ایرنا، شبكه سلولی یا سلولار (Cellular network) شبكه مخابرات رادیویی است كه ناحیه تحت پوشش آن به بخش های متعددی كه سلول ها نامیده می گردد تقسیم شده است. این شبكه امكان اینكه تعداد زیادی سامانه بی سیم قابل حمل (مانند تلفن همراه) در هر نقطه از شبكه با یكدیگر با استفاده از ایستگاه های پایه ارتباط برقرار كننند را بوجود می آورد.
نسل چهارم شبكه های مخابراتی، مبتنی بر پروتكل اینترنت (IP) هستند و سرعت ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه را برای كاربران فراهم می كنند.
معاون مركز فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی اصفهان درباره این طرح اظهار داشت: در این دانشگاه طرحی با نام IUT-LTE انجام شده كه تمام اجزای یك شبكه مخابراتی سلولار نسل چهارم شامل شبكه دسترسی و شبكه هسته به صورت نرم افزاری در آن پیاده سازی شده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، دكتر محمد حسین منشئی اضافه كرد: از نتایج این طرح می توان به بهره برداری از آن در محیط های آموزشی بمنظور برپایی آزمایشگاه های مخابرات سلولی با هدف آموزش نیروهای متخصص و هم در شركت های خصوصی كه خواهان تولید یك شبكه مخابراتی درون سازمانی با استاندارد نسل چهارم هستند، اشاره نمود.
وی ادامه داد: كمك به خودكفایی شركت های مخابراتی برای بومی سازی تمام یا قسمت هایی از شبكه های مخابرات سلولی و هم امكان ورود به فناوری های مربوط به نسل پنجم شبكه های مخابراتی و برخورداری از رایانش ابری از دیگر نتایج طرح شبكه مخابراتی سلولار نسل چهارم اجرا شده در دانشگاه صنعتی اصفهان است.
عضو هیأت علمی دانشكده برق وكامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار داشت: در كنار جنبه آموزشی این دستاورد، روش اجرای طرح مذكور كه مبتنی بر استفاده از نرم افزار به جای سخت افزار است، قابل توجه و اهمیت است زیرا پیاده سازی نرم افزاری قسمت های مختلف شبكه سبب می گردد كه بتوان شبكه را به سمت افق های نسل برتر و پنجم سوق داد.
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به فناوری رادیو نرم افزاری (software defined radio) به عنوان مبنای اجرای این طرح، اضافه كرد: آنچه كه به طور مرسوم توسط سخت افزارهای خاص انجام می گردد و فناوری آن در انحصار شركت های بزرگ مخابراتی است در این شبكه انجام شده است.
این طرح در قالب همكاری مشترك دكتر محمدجواد امیدی و دكتر محمدحسین منشئی از اعضای هیأت علمی دانشكده مهندسی برق و كامپیوتر و دكتر محمدرضا حیدرپور، محقق پسادكتری این دانشگاه به انجام رسید.
دانشگاه صنعتی اصفهان با حدود 12 هزار دانشجو و 500 عضو هیات علمی یكی از دانشگاه های برتر كشور است.


 

1396/10/04
22:28:46
5.0 / 5
4723
تگهای خبر: سخت افزار , فناوری , كامپیوتر , نرم افزار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی