نگاهی به آلبوم تصاویر فضایی روزهای اخیر

نگاهی به آلبوم تصاویر فضایی روزهای اخیر لینک بگیر: تصاویر فضایی که در ایام اخیر ثبت شده اند، پدیده های شگفت انگیزی را به معرض نمایش گذاشته اند که دیدن آنها خالی از لطف نیست.


به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، تصاویر فضایی یکی از شواهدی هستند که ثابت می کنند فضا مکان شگفت انگیزی است. در این گزارش، تعدادی از تصاویر فضایی جالب را می بینیم.

رعد و برق برفراز آسمان بریتانیا
سوم ژوئیه ۲۰۲۳. در نخستین تصاویر ثبت شده با یک ماهواره جدید که برای بهبود نظارت بر طوفان های تندری در اروپا طراحی شده است، آسمان بریتانیا با رعد و برق روشن می شود.
این تصاویر با ماهواره «متئوست-۱۲»(Meteosat-۱۲) از مدار زمین ایستا در فاصله حدود ۳۶ هزار کیلومتر بالای زمین گرفته شده اند.


متئوست-۱۲ توسط «سازمان بهره برداری از ماهواره های هواشناسی اروپا»(EUMETSAT) اجرا و مدیریت می شود. این ماهواره که در دسامبر ۲۰۲۲ پرتاب شد، نخستین ماهواره از خانواده جدید ماهواره های هواشناسی اروپا است که به هواشناسان این قاره کمک می نماید تا رویدادهای شدید آب وهوایی را که به سبب تغییرات آب وهوایی، با فرکانس و شدت فزاینده ای درحال پیشروی به سمت مقصد هستند، بهتر پیش بینی کنند.
ماهواره های «اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا»(NOAA) پیش تر از تصاویر رعد و برق بهره برده بودند اما متئوست-۱۲ نخستین ماهواره ای است که این نوع اطلاعات را در اختیار پیش بینی کنندگان اروپایی آب وهوا قرار می دهد.

دود ناشی از حریق های کانادا در افغانستان
۳۰ ژوئن ۲۰۲۳. دود ناشی از حریق های جنگلی کانادا در آخرین هفته ژوئن از اقیانوس اطلس عبور کرد و به سیبری و افغانستان رسید.
در این عکس که توسط ماهواره هواشناسی ژاپنی «هیماواری ۹»(Himawari ۹) گرفته شده است، ابری از دود آبی رنگ بر فراز قاره آسیا شناور است و مساحتی بیش از یک میلیون کیلومتر مربع را پوشش می دهد.


«سایمون پراود»(Simon Proud) دانشمند رصد زمین در «مرکز ملی رصد زمین»(NCEO) بریتانیا، با انتشار این عکس در یک توییت نوشت: دود ناشی از حریق های کانادا، از اقیانوس اطلس و اروپا عبور کرده و الان تا افغانستان و دریاچه بایکال رسیده است. این بدان معناست که دود، مساحتی بیش از یک میلیون کیلومتر مربع را می پوشاند.
هیماواری ۹ این عکس را از جایگاه خود در مدار زمین ایستا در ۳۶ هزار کیلومتری زمین گرفته است. پراود، عکس را پردازش کرد و ابری را با طرحی قرمزرنگ نشان داد که به سمت لبه کره زمین درست بالای منطقه گرگ و میش دیده می شود.
شعله های حریق های جنگلی بعد از یک بهار خشک غیرمعمول و در بین طلسم طولانی هوای گرم در ماه مه فوران کردند.

گردشگران فضایی ایتالیا درحال لذت بردن از پرواز زیر مداری
۲۹ ژوئن ۲۰۲۳. «والتر ویلادئی»(Walter Villadei)، «آنجلو لاندولفی»(Angelo Landolfi) و «پانتالئونه کارلوچی»(Pantaleone Carlucci) گردشگران فضایی ایتالیا، با پرچم این کشور در پرواز زیرمداری شرکت «ویرجین گلکتیک»(Virgin Galactic) عکس گرفتند.


بیشتر بخوانید:
نخستین پرواز گردشگری فضایی «ویرجین گلکتیک» انجام شد
این سه نفر، مجموعه ای از آزمایش ها را با هواپیمای فضایی «اسپیس شیپ ۲»(SpaceShipTwo) انجام دادند که آنها را به ارتفاع ۸۹ کیلومتری برد؛ یعنی درست در فاصله کوتاهی از لبه فضا. مسافران در طول پرواز، حدود پنج دقیقه بی وزنی را تجربه کردند و از مناظر خیره کننده سیاره ما لذت بردند.
این پرواز نخستین سفر تجاری ویرجین گلکتیک و دومین سفر سرنشین دار به فضا بود. «ریچارد برانسون»(Richard Branson) مالک این شرکت در نخستین پرواز حضور داشت.

آینه اصلی تلسکوپ فضایی «اقلیدس»
۲۸ ژوئن ۲۰۲۳. این عکس از آینه اصلی ۱.۲ متری تلسکوپ شکار انرژی تاریک «اقلیدس»(Euclid) هنگام مونتاژ و آزمایش گرفته شده است.


این تلسکوپ که توسط «آژانس فضایی اروپا»(ESA) تولید شده است، روز اول ژوئیه ساعت ۱۱: ۱۱ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی با موشک «فالکون ۹»(Falcon ۹) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) از مجتمع پرتاب فضایی ۴۰ در «پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال»(CCSFS) به فضا پرتاب شد.
بیشتر بخوانید:
تلسکوپ رمزگشای جهان تاریک پرتاب شد
این فضاپیما به «تلسکوپ فضایی جیمز وب»(JWST) در «نقطه لاگرانژ ۲» در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری زمین خواهد پیوست و با مطالعه پراکندگی کهکشان ها در جهان، بدنبال شواهدی از انرژی تاریک و ماده تاریک خواهد بود.
ماده تاریک، یک ماده نامرئی است که بیش از ۸۰ درصد هر چه در جهان موجود است را تشکیل می دهد و ستاره شناسان معتقدند که این ماده باید وجود داشته باشند تا جهان معنا پیدا کند. زمانی که ماده تاریک وجود داشته باشد، نیروهای گرانشی مشاهده شده در کیهان جمع می شوند. انرژی تاریک، نیروی نامرئی مشابهی است که بنظر می رسد با انبساط جهان ارتباط دارد.
تلسکوپ فضایی اقلیدس شش سال زمان نیاز خواهد داشت تا به این پرسش پاسخ دهد که آیا این دو نیروی مرموز واقعا وجود دارند یا خیر.
بیشتر بخوانید:
نگاهی به تلسکوپی که مقرر است جهان تاریک را رمزگشایی کند

دود ناشی از حریق های کانادا در اروپا
۲۶ ژوئن ۲۰۲۳. دود ناشی از حریق های جنگلی کانادا از اقیانوس اطلس عبور کردند و به سواحل غرب اروپا رسیدند.
این عکس که با ماهواره هواشناسی اروپا موسوم به «متئوست-۱۰»(Meteosat-۱۰) در روز یکشنبه ۲۵ ژوئن گرفته شده است، ستون بزرگی از دود را نشان میدهد که در بریتانیا و ایرلند پخش شده و به اسکاندیناوی می رسد.


کانادا یکی از بدترین فصل های حریق خودرا بدنبال بهار بسیار خشک تجربه می کند. بگفته «مارک پارینگتون»(Mark Parrington) دانشمند رصد زمین در آژانس نظارت بر محیط زیست اروپا موسوم به «کوپرنیک»(Copernicus EU)، میزان انتشار دی اکسید کربن این حریق ها رکوردشکن بوده است.




منبع:

1402/04/14
12:19:14
0.0 / 5
251
تگهای خبر: انرژی , تولید , دانش , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی