تعویق سفر انسان به ماه در پی مشکلات استارشیپ

تعویق سفر انسان به ماه در پی مشکلات استارشیپ لینک بگیر: ناسا می گوید مشکلات فضاپیمای اسپیس ایکس احتمالاً موجب به تعویق افتادن ماموریت ماه آرتمیس 3 تا سال 2026 می شود.


به گزارش لینک بگیر به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، ناسا نگران است که وسیله نقلیه غول پیکر جدید استارشیپ اسپیس ایکس مطابق برنامه ریزی فعلی آماده حمل فضانوردان به سطح ماه در اواخر سال ۲۰۲۵ نباشد.
در سال ۲۰۲۱، این آژانس فضایی، استارشیپ را که بزرگترین و قدرتمندترین موشک ساخته شده تابحال است بعنوان نخستین فرودگر سرنشین دار ماه برای برنامه ی اکتشاف ماه «آرتمیس» برگزید.
استارشیپ در مأموریت آرتمیس ۳ در نخستین بازگشت بشر به ماه از زمان پایان برنامه ی آپولو در سال ۱۹۷۲، فضانوردان را در نزدیکی قطب جنوبی ماه که غنی از یخ است قرار خواهد داد. آرتمیس ۳ هم اکنون برای ماه دسامبر سال ۲۰۲۵ برنامه ریزی شده است، اما بعید است که استارشیپ به این برنامه زمانی برسد.
جیم فری(Jim Free)، معاون مدیر توسعه‌ی سیستم های اکتشافی ناسا در روز چهارشنبه(هفتم ژوئن) در جریان نشست مشترک هیئت مهندسی هوانوردی و فضایی آکادمی ملی ایالات متحده و هیئت مطالعات فضایی اظهار داشت: دسامبر ۲۰۲۵ تاریخ آشکار فعلی ما است، اما با مشکلاتی که اسپیس ایکس داشته است، فکر می کنم این واقعا بسیار نگران کننده است.
او اضافه کرد: بنابراین، میتوان احتمال داد که این مأموریت به سال ۲۰۲۶ موکول گردد.
یک استارشیپ که به صورت کامل سر هم شده بود برای نخستین بار در ماه آوریل به فضا پرتاب شد و در یک مأموریت آزمایشی حماسی در آسمان تگزاس جنوبی به پرواز درآمد.
هدف از این پرواز فرستادن مرحله ی فوقانی استارشیپ به مدار زمین بود که با فرود در اقیانوس در نزدیکی هاوایی به پایان برسد. اما دو مرحله ی وسیله نقلیه مطابق برنامه ریزی انجام شده از هم جدا نشدند و اسپیس ایکس کمتر از چهار دقیقه بعد از بلند شدن دستور انهدام استارشیپ را بر فراز خلیج مکزیک داد.
معلوم نیست چه زمانی باردیگر استارشیپ پرواز خواهد نمود. ابتدا باید چندین مورد بررسی شود. برای مثال، اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده(FAA) با کمک اسپیس ایکس هنوز درحال بررسی این نقص در پرتاب است و ائتلافی از گروههای زیست محیطی از اداره هوانوردی فدرال شکایت کرده و ادعا کرده اند که این آژانس به درستی لطمه هایی را که پرتاب های استارشیپ می تواند به اکوسیستم اطراف وارد کند، ارزیابی نکرده است.
بازگشت نسبتا سریع به برنامه ی پرواز برای آرتمیس ۳ ضروریست تا شانسی برای رسیدن به هدف پرتاب مأموریت آرتمیس در سال ۲۰۲۵ وجود داشته باشد، برای اینکه همانطور که فری اشاره نمود، اسپیس ایکس باید چندین پرتاب استارشیپ را قبل از این که این وسیله نقلیه مأموریت آرتمیس را شروع کند، انجام دهد.
برای مثال، هر فضاپیمای استارشیپ که به سمت ماه می رود، باید در مدار زمین توسط چندین تانکر استارشیپ دیگر سوخت رسانی شود و اسپیس ایکس یک استارشیپ بدون سرنشین را قبل از استارشیپ ۳ به سطح ماه خواهد فرستاد تا ایمنی و آمادگی فضاپیما برای حمل فضانوردان را نشان دهد.
فری گفت می گوید: آنها برای انجام سوخت رسانی به تعدادی پرتاب نیاز دارند، برای انجام آزمایش به تعدادی پرتاب نیاز دارند و تنها برای انجام پرواز نیز به تعدادی پرتاب نیاز دارند. آنها تعداد قابل توجهی پرتاب در پیش دارند و البته این موجب نگرانی من در مورد تاریخ دسامبر سال ۲۰۲۵ می شود.
هدف برنامه ی آرتمیس برقراری حضور دائمی و پایدار انسان در ماه و اطراف آن تا پایان دهه ی ۲۰۲۰ است. ناسا اعتقاد دارد که مهارت ها و دانش به دست آمده از دستیابی به این امر به آژانس کمک می نماید تا در اواخر دهه ی ۲۰۳۰ یا اوایل دهه ی ۲۰۴۰ فضانوردان را به مریخ بفرستد.
یکی از مأموریت های آرتمیس تا به امروز انجام شده است. آرتمیس ۱ در پاییز گذشته یک کپسول بدون سرنشین اوریون را به مدار ماه فرستاد و بازگرداند. آرتمیس ۲ مقرر است در اواخر سال ۲۰۲۴ فضانوردان را به مدار ماه ببرد.
موشک سامانه پرتاب فضایی و کپسول اوریون نیز در مأموریت آرتمیس ۳ حضور خواهند داشت. این تجهیزات چهار فضانورد را از زمین خارج خواهند کرد. سپس دو مورد از این فضاپیماها برای سفر به سطح ماه و بازگشت از آن مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
به تعویق افتادن آرتمیس ۳ تا سال ۲۰۲۶ حیرت انگیز نخواهد بود. به هر حال این ماموریتی جاه طلبانه است و از قطعات سخت افزاری فضایی جدید توسعه یافته و بسیار پیچیده در آن استفاده می شود.
در واقع، تاریخ دسامبر ۲۰۲۵ هم اکنون کمی دور شدن از هدف اصلی است. در ماه مارس سال ۲۰۱۹، دولت ترامپ به ناسا دستور داد که فضانوردان را تا آخر سال ۲۰۲۴ به ماه برساند. این جدول زمانی تحت عنوان گزارش نوامبر سال ۲۰۲۱ توسط دفتر بازرس کل ناسا بعنوان یک جدول زمانی بسیار تهاجمی تلقی شد.




منبع:

1402/03/22
07:35:04
0.0 / 5
291
تگهای خبر: دانش , سخت افزار , وب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی