دانشمندان دانشگاه كیوتو توسعه دادند

درمان آلزایمر با واكسنی كه داخل بینی تزریق می شود

درمان آلزایمر با واكسنی كه داخل بینی تزریق می شود به گزارش لینك بگیر دانشمندان ˮدانشگاه كیوتوˮ ژاپن به تازگی موفق به توسعه واكسنی شده اند كه توسط آن توانسته اند با موفقیت ماده مغزی آتروفی شده در موش ها را كاهش دهند.


به گزارش لینك بگیر به نقل از ایسنا، واكسنی كه محققان توسعه داده اند از طریق بینی به بدن بیمار تزریق می شود كه به شكلی یك درمان جدید برای این بیماری به حساب می آید. این واكسن با مسدود كردن پروتئینی كه سبب بیماری آلزایمر می شود، در كاهش ماده مغزی آتروفی شده در مغز موش ها موفق بود.
كاهیدگی یا آتروفی(Atrophy) به مفهوم تحلیل رفتگی پوست یا بافت یا عضوی كه رشد نابهنجار داشته، است. در كاهیدگی تعداد یاخته ها تغییری نمی كند بلكه اندازه و محتویات آنها كاسته می شود.
این واكسن همینطور سبب كاهش تغییرات و رفتارهای غیرطبیعی در مغز كه به صورت عادی با آلزایمر در ارتباط می باشد، می شود.
"هاروهیسا اینو"(Haruhisa Inoue) استاد دانشگاه كیوتو اظهار داشت: تحقیقات بسیار بیشتری جهت استفاده از این واكسن در انسان ها ضروریست اما این یك دستاورد مهم در درمان بیماری آلزایمر به حساب می آید.
تا به امروز هیچ درمانی برای آلزایمر وجود ندارد. بعضی از داروها می توانند علایم را بهبود ببخشند، اما هیچ كدام نمی توانند بیماری را به صورت كلی درمان كنند. بیماری آلزایمر و زوال عقل با تجمع غیرطبیعی پروتئین تاو در مغز مشخص می شود. در این تحقیق محققان ژن را در ویروس بی ضرر قرار دادند تا آن ژن بتواند پروتئین تاو تولید نماید. آنها سپس ویروس را به بینی موش هایی كه مبتلا به بیماری آلزایمر بودند تزریق كردند.
پروتئین تاو در نورون های دستگاه عصبی مركزی به فراوانی و در آستروسیت ها و الیگودندروسیت ها(oligodendrocyte) به میزان كمتری یافت می شوند. پروتئین های تاوی كه كاركرد خویش را در تثبیت كردن ریزلوله ها از دست داده اند عامل اصلی بیماری های مرتبط به زوال عقل مانند آلزایمر و پاركینسون هستند. الیگودندروسیت ها(oligodendrocyte) یاخته های تولیدكننده میلین در دستگاه عصبی مركزی هستند.
این واكسن به تحریك سیستم ایمنی موش ها انجامید و سبب شد تا آنتی بادی هایی ساخته شود كه پروتئین های تاو را از بین می برد و سبب كاهش آتروفی مغز موش ها شد كه این مورد در درمان بیماری آلزایمر بسیار مهم می باشد. علاوه بر این محققان اعلام كردند هشت ماه بعد از آنكه این واكسن را به موش ها تزریق كردند هیچ گونه عوارض جانبی در آنها مشاهده نكردند.
یافته های این مطالعه در مجله Nature منتشر گردید.




منبع:

1399/01/25
16:24:49
5.0 / 5
2912
تگهای خبر: تحقیقات , تولید , دانش , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی