در نشست سیل فروردین ۹۸ و تغییر اقلیم: اولین یافته ها عنوان شد:

وقوع پدیده های شبیه سیل اخیر در دوره های بازگشت طولانی مدت قطعی است

وقوع پدیده های شبیه سیل اخیر در دوره های بازگشت طولانی مدت قطعی است لینك بگیر: استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به طرحی كه به در سال ۹۳ به سازمان مدیریت منابع آب ایران تحویل داده شده است، از اجرایی نشدن مواردی همچون لایروبی رودخانه ها انتقاد نمود و اظهار داشت: وقوع پدیده های شبیه سیل فروردین ۹۸ در دوره های بازگشت طولانی مدت قطعی است؛ بدین سبب بازبینی استراتژی های مدیریتی، القای فرهنگی و فرهنگ سازی در حوزه های كاری و اداری ضروری به نظر می آید.


به گزارش لینك بگیر به نقل از ایسنا، منیژه قهرودی در نشست "سیل فروردین ۹۸ و تغییر اقلیم: نخستین یافته ها" كه امروز در مركز تحقیقات سیاست علمی كشور برگزار شد، به طرح "آسیب پذیری سازه های خطی یا نقش آنها در تشدید سیلاب" پرداخت و اشاره كرد: به سبب وجود لطمه پذیری سازه های خطی، در شرایط خشكسالی شاهد سیل طبس بودیم اما چون این سیل مقطعی و مربوط به یك جای خاص بود، انعكاس چندانی پیدا نكرد.
وی با اشاره به اینكه تواتر پدیده سیل بسیار زیاد است، خسارات مالی سیل را بدتر از زلزله و خسارات جانی آنرا كمتر از زلزله دانست و اظهار داشت: بارش های فراوان موجب گستردگی سیل در كشور شد.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به طرحی كه در سال ۹۳ برای شركت مدیریت منابع آب ایران انجام شده است، توضیح داد: در آن سال لطمه پذیری سازه های خطی بررسی گردید و یكی از مواردی كه مشاهده كردیم، این بود كه پل های زیادی در خطوط راه آهن كشور وجود دارد، اما نگهداری خوبی از آنها صورت نمی گیرد؛ بطوریكه در فصل تابستان و نبود بارش باز مشاهده شد كه آب زیر پل ها لایروبی نشده و به صورت راكد مانده است.
قهرودی افزود: همین طور در پل رودخانه قره سو مشاهده كردیم كه لایروبی انجام نشده و زهكشی ضعیف است. دستور لایروبی این پل رودخانه صادر شد اما انجام نشد. وی در همین زمینه با اشاره به وضعیت لرستان در سیلاب اخیر، اظهار داشت: لرستان باز دره های كوچكی دارد و با دوره بازگشت ۱۰ ساله هم درگیر سیلاب می شود. این در شرایطی است كه یك كانال بزرگ با پوشش گیاهی بسته شده و ریزش سنگ هم برخی مسیرها را مسدود كرده است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی اشاره كرد: انتظارات برای بارش های بالا وجود داشت اما مسئولان سدها را به خاطر مسئله خشك سالی باز نمی كردند.
قهرودی ذیل نتیجه گیری و پیشنهادات طرح فوق كه در سال ۹۳ انجام شده بود، لطمه پذیری سازه ها در شرایط عادی، عدم آمادگی سازه ها در شرایط بحرانی و تشدید بحران، شرایط محیطی نامناسب همچون كوهستانی بودن، حجم رسوبات درونی دامنه ها، وجود دشت های پست، ساختار مهندسی ضعیف، عدم توجه كافی به شرایط محیطی و جانمایی مناسب، مدیریت نامناسب به خصوص در سطح كارشناسی را همچون نتایج این طرح دانست.
او در آخر تاكید كرد: وقوع پدیده های شبیه سیل فروردین ۹۸ در دوره های بازگشت طولانی مدت قطعی است؛ بدین سبب بازبینی استراتژی های مدیریتی، القای فرهنگی و فرهنگ سازی در حوزه های كاری و اداری ضروری بنظر می رسد.



1398/01/25
16:02:44
5.0 / 5
4568
تگهای خبر: تحقیقات , سئو , شركت , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
سئوی سایت با بک لینک دائمی ارزان
linkbegir.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لینك بگیر محفوظ است

لینك بگیر

بک لینک ارزان و رپورتاژ آگهی